Avocatul Poporului, despre OUG privind migraţia aleşilor locali: Nu-mi cereţi să mă antepronunţ

Avocatul Poporului, despre OUG privind migraţia aleşilor locali: Nu-mi cereţi să mă antepronunţ

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a fost întrebat, miercuri, cum va reacţiona instituţia în ceea ce priveşte OUG referitoare la migraţia aleşilor locali, el arătând că deocamdată discuţia e despre lucruri care "nu există" şi că nu doreşte să se antepronunţe.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Vorbim despre lucruri care nu există deocamdată. Nu-mi cereţi să mă antepronunţ, că nu pot", a spus Ciorbea.

Întrebat dacă va exista un demers al Avocatului Poporului sau instituţia va aştepta ca partidele să facă o contestaţie a Ordonanţei, pentru a analiza dacă o va ataca, Ciorbea a răspuns: "În principal reacţionăm. Numai în cazuri deosebit de grave acţionăm. În rest, reacţionăm. Însă nu-mi cereţi să fac declaraţii şi să mă antepronunţ, că nu e cazul, sincer".

El a spus că instituţia Avocatul Poporului va studia OUG dacă aceasta va fi adoptată de Guvern şi va aştepta şi argumentele partidelor.

"Sigur că vom studia, dar aşteptăm şi argumentele partidelor şi vom vedea atunci", a mai spus Ciorbea.

Guvernul se va reuni joi în şedinţă, ţinând cont că Parlamentul îşi începe sesiunea de toamnă la 1 septembrie, pentru adoptarea mai multor ordonanţe de urgenţă, printre care şi cea prin care aleşii locali au posibilitatea, timp de două săptămâni, să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul va discuta joi ordonanţa de urgenţă privind migraţia politică a aleşilor locali. Potrivit acestora, ministerele mai au încă de făcut unele observaţii la ordonanţă, aceasta nefiind discutată încă la nivelul Executivului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante