Băsescu: Marea Neagră, cu importanţă deosebită pentru securitatea euroatlantică în documentele NATO

Băsescu: Marea Neagră, cu importanţă deosebită pentru securitatea euroatlantică în documentele NATO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, după Summit-ul NATO, la Newport, că Marea Neagră este evidenţiată în documentele reuniunii ca având o importanţă deosebită pentru securitatea euroatlantică, aceasta fiind un obiectiv al României care a fost atins.

Şeful statului a spus, în declaraţia de presă susţinută după Summit-ul NATO, că Marea Neagră este evidenţiată în documentele reuniunii cu o importanţă deosebită pentru securitatea euroatlantică.

"În susţinerea acestui obiectiv, am argumentat cu cercul de conflicte îngheţate din jurul Mării Negre", a spus preşedintele Băsescu, citat de Mediafax.

El a menţionat că România a susţinut că aceste conflicte îngheţate pot fi activate pe rând sau concomitent.

"Argumentul nostru în discuţiile cu strategii şi politicienii statelor membre a fost că aceste conflicte îngheţate pot fi activate pe rând sau toate odată", a spus Băsescu.

El a menţionat că ţările din zona Mării Negre sunt state partenere ale NATO, ale căror destabilizare poate avea consecinţe în legătură cu statele membre Alianţei din flancul estic.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene