Băsescu: Poziţia lui Ponta de a evita întâlnirile cu trimişii SUA e foarte bine primită la Moscova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că poziţia premierului Victor Ponta de a evita întâlnirile cu trimişii Statelor Unite ale Americii este "foarte bine primită la Moscova".

Băsescu: Poziţia lui Ponta de a evita întâlnirile cu trimişii SUA e foarte bine primită la Moscova (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Întrebat, la Gândul Live, de ce premierul evită întâlnirile cu reprezentanţii SUA care vin în România, Traian Băsescu a răspuns: "Trebuie întrebat domnul Ponta. (...) Nu ştiu ce urmăreşte domnul Ponta, dar poziţia lui de a evita întâlnirile cu trimişi ai Statelor Unite este foarte bine primită la Moscova".

Preşedintele a explicat că aceste vizite nu sunt oficiale, ci de lucru.

"Nu poţi să te cramponezi de ideea dacă sunt prim-ministru, să vină Obama sau Biden. Sunt lucruri care se pot comunica prin telegrame. (...) Acum este o situaţie de instabilitate în regiune, în care se subliniază importanţa mesajului şi atunci se instituie acel trimis de la Departamentul de Stat, pentru a-ţi transmite ţie, demnitar român, mesajul prin viu grai. E mult mai mult decât o telegramă", a arătat şeful statului.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Der Spiegel / Iadul de după vindecare, mărturii. Prin ce pot trece tinerii după Covid și de ce se tem medicii c…

2 Să dea Dumnezeu ca acest om să nu aibă dreptate!

3 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie: E greu să porți mască? E mult mai greu intubat