Băsescu: „Se încearcă apropierea preoţilor de partide. Patriarhul Daniel are nevoie de bani pentru catedrală“

Băsescu: „Se încearcă apropierea preoţilor de partide. Patriarhul Daniel are nevoie de bani pentru catedrală“

„Nu a lăsat Biserica să se implice sau nu a stimulat Biserica să se implice şi a atenţionat întotdeauna înainte de campanie preoţii, să nu se implice. Că s-au implicat, e altă socoteală. Pe de altă parte, Preafericitul este un tip foarte pragmatic. Adică are nevoie de bani să îşi termine Catedrala Mântuirii Neamului, se zbate pentru mase, să aibă bună relaţie cu majoritatea. Este clar că se încearcă apropierea preoţilor de partide, însă eu cred că marea majoritate vor rămâne deasupra bătăliei politice“, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la „Evenimentul Zilei“.

Şeful statului a mai arătat că acţiunea de la Palatul Cotroceni, de decorare a mai multor prelaţi, a fost planificată cu mult timp înainte şi nu a avut nicio legătură cu întâlnirea Patriarhului cu premierul Victor Ponta. „Nu a fost contrareacţie pentru că era de mult planificată“, a declarat Traian Băsescu, precizând că a decorat mitropoliţii şi episcopii din străinătate.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit luni cu Patriarhul Daniel. Acesta a fost însoţit de vicepremierii Cabinetului său, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, precum şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române susţine ipoteza „binecuvântării”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro