Boc susține că Guvernul va trebui să ia măsuri drastice, deoarece s-a angajat la cheltuieli fără acoperire

Boc susține că Guvernul va trebui să ia măsuri drastice, deoarece s-a angajat la cheltuieli fără acoperire

Primarul clujean Emil Boc susține că Guvernul s-a angajat la unele cheltuieli fără acoperire și că situația de după 2008 se va repeta, urmând să fie luate măsuri drastice, fie reducerea cheltuielilor, fie majorarea taxelor.

Emil Boc a afirmat marți, într-o dezbatere publică organizată de PMP Satu Mare, că situația din prezent este similară cu cea din 2008, când cresc cheltuielile statului și se va ajunge la un moment când nu vor putea fi susținute, astfel că vor trebui luate măsuri drastice.

"Guvernul începe la scară largă să repete exemplul anului 2008, promite de toate, majorează cheltuieli fără să aibă surse de acoperire iar la anul viitor, tare mi-e frică că cel puțin una din cele două soluții se vor aplica din nou: ori reducerea drastică a cheltuielilor, ori o creștere a taxelor. Bani să se adune să se acopere toate nu sunt, să se acopere și reducerea CAS cu 5%, care e o reducere bună, numai că trebuie aplicată atunci când este creștere economică, când îți permite economia să ai un gol de venituri și să se susțină asemenea venituri. Și noi am vrut s-o aplicăm, dar ne-au spus toți experții europeni, naționali și Banca Mondială, dacă o faceți acum veți pune taxe suplimentare pe umeri la alții, pentru că va fi un gol de venituri care de undeva trebuie să se umple", a afirmat fostul premier democrat-liberal.

Acesta consideră că actualul guvern a aplicat acum reducerea CAS "din motive electorale", aceasta fiind, pe fond, o măsură bună, dar nu în momentul potrivit.

În opinia lui Boc, guvernul nu a depus deocamdată proiectul de buget pe 2015 deoarece nu știe cum să acopere "golurile" de venituri.

"De ce credeți că Guvernul nu are depus proiect de buget, deși până în 15 octombrie trebuia depus la Parlament, să se aprobe până la sfârșitul anului? Nu este pentru că nu știu cum să explice golul de venituri. Ce decizie vor lua? Vor majora taxe sau vor tăia cheltuieli la anul? E campanie electorală și bineînțeles nu dă bine nici una nici alta, dar una din cele două soluții vor fi. Una din cele două soluții cu siguranță va fi aplicată", a adăugat Boc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”