Bogdan Mazuru, ambasadorul României la Paris, critică MAE pentru măsurile luate pentru turul doi: Sunt praf în ochi

Bogdan Mazuru, ambasadorul României la Paris, critică MAE pentru măsurile luate pentru turul doi: Sunt praf în ochi

Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei la Paris, critică MAE pentru măsurile luate pentru turul doi: Ma astept la un numar considerabil de cetateni romani care sa vina la vot. Vom avea dificultati, pentru Paris aceste masuri sunt insuficiente
Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei la Paris, critica Ministerul roman al Afacerilor Externe pentru deciziile luate in vederea organizarii turului doi al alegerilor in sectiile din strainatate. Mazuru afirma, intr-un interviu acordat RFI, ca decizia MAE de a suplimenta numarul de cabine de vot, dar de a nu creste numarul sectiilor de votare din diaspora, " e binevenita pentru alte sectii de votare din strainatate, dar e o masura care nu va avea efecte la Paris". Bogdan Mazuru averizeaza ca "vom avea dificultati, daca numarul de sectii de votare ramane cel din data de doi noiembrie.(...) Pentru Paris aceste masuri sunt insuficiente."

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, vineri, ca va crește numărul de cabine de vot la maximum șapte, în paralel cu creșterea numărului de ștampile si posibilitatea de a descarca de pe internet declaraţiile pe proprie raspundere. Titus Corlatean a anuntat insa ca MAE nu va deschide noi sectii de votare in diaspora, in ciuda numeroaselor cereri venite din partea cetatenilor romani aflati in tari in care exista comunitati mari, cum ar fi in: Franta, Marea Britanie, Italia Germania sau Spania.

Decizia MAE de a nu suplimenta numarul sectiilor de votare din diaspora a fost criticata, vineri seara, si de Biroul Electoral Central, care a aratat, intr-un comunicat, ca Ministerul Afacerilor Externe avea baza legala pentru a deschide sectii noi de votare in strainatate, insa nu a facut-o.

"Decizia luată e binevenită pentru alte secții de votare din străinătate, dar e o măsură care nu va avea efecte la Paris. La Paris, în primul tur din 2 noiembrie, am beneficiat de numărul maxim de ștampile, numărul maxim de cabine și numărul maxim de membri din comisiile de vot în doi noiembrie", a declarat Bogdan Mazuru la RFI.

Ambasadorul Romaniei la Paris a explicat ca "Estimăm că numărul de cetățeni români care va dori să participe la votul din 16 noiembrie va fi mai mare decât la cel din turul întâi. Mă aștept la un număr considerabil de cetățeni români care să vina pentru a-și exprima votul. Avem semnale din partea asociațiilor de români, estimările lor privind numărul de votanți în 16 noiembrie: e vorba despre nouă - zece mii de cetăţeni români care vor dori să voteze. În aceste condiții, vom avea dificultăți, dacă numărul de secții de votare rămâne cel din data de doi noiembrie." (În primul tur, în cele două secții de la Paris au votat 4375 de români - n.red.).


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro