EXPLOZIV/RĂZBOIUL dintre SISTEM și SRI mai face o VICTIMĂ: Țiriac VINDE și pleacă

EXPLOZIV/RĂZBOIUL dintre SISTEM și SRI mai face o VICTIMĂ: Țiriac VINDE și pleacă

Războiul surd dintre SISTEM, adică fețele nevăzute ale foștilor generali DIE, și SRI, susținut puternic, logistic, de CIA și FBI, mai face o victimă. Pentru a nu avea soarta lui Adrian Sârbu, Ion Țiriac, unul dintre cele mai performante produse ale SISTEMULUI, vinde cea mai importantă afacere din România, acțiunile la UniCredit Țiriac Bank. 

Recrutat la sfârșitul anilor '60, Ion Țiriac a fost preluat, după 1990, de gruparea care l-a făcut mare și pe Adrian Năstase. Și care a avut și o parte din acțiunile de la Rompetrolul lui Dinu Patriciu, ajuns peste noapte, dintr-un pârlit de arhitect posesor de garsonieră, cel mai mare bogătaș al României. Proprietarul celei mai mari rafinării din Europa! Decedat în urma unui transplant de ficat ,,nereușit''. Noi am spus că s-a ajuns la sutele de milioane de la Kazmunai de prin Dubai...

Citește și  BOMBĂ/Rompetrol S.A. și-a cerut INSOLVENȚA/Ponta ne-a dat ȚEAPĂ!

Și vom asista, în continuare, la noi victime. Gen Remus Truică. Ale cărui ițe duc spre Dana Năstase și spre marile lanțuri de farmacii deținute de CLANUL Năstase în România. Lucru despre care nu vorbește nimeni. Așa cum nimeni, în afara lui Băsescu, nu îi aruncă în față lui Ponta sutele de milioane făcute cadou kazahilor. Ponta, fetița cuminte făcută cadou lui Năstase de fostul general DIE Constantin Silinescu. Marele dușman al lui Ioan Talpeș. Pionul pus de SISTEM să-l marcheze pe Ion Iliescu.

Iată cui a vândut Ponta, în 2008, un apartament. Nimeni alteia decât nepoatei generalului Constantin Silinescu, omul care l-a creat pe Adrian Năstase. Care l-a rândul său l-a creat pe Victor Ponta. Iar omul de casă al generalului Silinescu era nimeni altul decât Ristea Priboi. În acest document, la pagina 12 se poate vedea cum Silinescu Oana-Monica, cea care a cumpărat de la Victor Ponta, cu 200.000 de euro, apartamentul, devine unic acţionar al SIL Priority SRL, moştenind acţiunile de la mama şi mătuşa sa, adică sora şi fosta soţie a generalului Silinescu,  http://www.docstoc.com/docs/55520026/mof4_2008_5107 / http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=237&leg=2008&pag=5&cam=2&idl=1&prn=0&par=13058 .

 24.10.2007, 00:00 Moartea generalului Constantin Silinescu

INGROPATE. Odata cu el, multe secrete postrevolutionare intra in mormânt Cateva anunturi discrete la rubrica "Decese" a unor gazete au prezentat, ieri, moartea, la spitalul Fundeni, unuia dintre cei mai cunoscuti spioni romani ai ultimelor decenii, generalul SIE Constantin Silinescu, a carui inmormantare va avea loc azi. Silinescu a fost agent de spionaj pentru regimul comunist, avand misiuni externe timp de 14 ani, din 1974 pana in 1988. Silinescu a indeplinit misiuni in Marea Britanie (intre 1974 si 1978), in Cehoslovacia (intre 1979 si 1984), iar intre 1984 si 1988 a avut misiuni mai scurte in U.R.S.S., Mongolia, Bulgaria, China, Iugoslavia, Ungaria si Statele Unite. Silinescu a lucrat apoi in conducerea Centrala de Informatii Externe (CIE), ca loctiitor si sef de directie, sub coordonarea generalului Aristotel Stamatoiu, seful spionajului romanesc pana in 1990. In 1991 a fost numit adjunct al directorului SIE, functie pe care si-a pastrat-o si dupa ce la sefia SIE a fost numit Ioan Talpes. De pomina a ramas faptul ca Silinescu a strans relatia cu Talpes dupa ce fiica sa s-a maritat cu fiul acestuia, pentru ca, mai apoi, divortul copiilor sa-i aduca in prag de razboi pe cei doi generali. Cel care a avut de pierdut a fost Silinescu, trecut in rezerva in 1997 la doar 50 de ani, dar recuperat ulterior de Nastase. Impreuna cu Ristea Priboi, Silinescu a devenit om de incredere al fostului premier, ceea ce a dus la o adevarata dusmanie intre Nastase si Talpes, nestinsa pana in ziua de azi.

Două declarații pentru cei care, poate, se îndoiesc de ce scriem noi

1.SOV: „Aveam informaţii mai bune decât Timofte“

Este începutul anilor 2000, iar corupţia uriaşă care se ramifică prin toate venele ţării nu îngrijorează pe nimeni din serviciile secrete. La Bucureşti, Radu Timofte, şeful Serviciului Român de Informaţii, şi Sorin Ovidiu Vîntu, magnat în plină expansiune, se întâlnesc în case conspirative ale SRI-ului şi deapănă amintiri din copilărie. Sorin Ovidiu Vântu despre relația cu Timofte: „Eram foarte buni prieteni, intimi. În copilărie curtam amândoi aceeaşi puştoaică. El, fiind locotenent şi cu două picioare ţapene, a câştigat“. Între cei doi prieteni din copilărie s-a ţesut în acei ani un grandios serviciu secret paralel cu cel al statului. „Aveam o reţea de 800 de foşti securişti scoşi la pensie, profesionişti impecabili. Relaţiile acestora cu SRI-ul erau ca ale oricărui ofiţer care trece în rezervă: îşi menţine relaţiile cu prăvălia-mamă. Pe domeniul economic, care mă interesa, aveam informaţii mai bune decât Timofte. Ştiam şi numărul pe care-l poartă la pantof amanta directorului de la o fabrică anume din ţară“, spunea Vîntu.

2. George Maior despre SOV și Dinu Patriciu

Schimbarea din 2006, când Radu Timofte a fost înlocuit în fruntea SRI cu George Maior, relevă cât de complexe erau reţelele oamenilor de afaceri. George Maior a povestit pentru „Adevărul“ care a fost primul şoc la preluarea şefiei SRI: parlamentarii din Comisia de Control a SRI erau simpli purtători de cuvânt pentru afacerişiti ca Vîntu sau Patriciu. „Am avut discuţii destul de dure în comisiile de control, care sunt o expresie politică, în Parlament, asupra SRI-ului. Se vorbea atunci de începerea unei cooperări mai bune între SRI şi DNA. S-a pus tranşant problema de către unii dintre membri comisiei: «de ce şi pe ce bază legală...». Ziceau că, totuşi, SRI n-ar trebuie să se ocupe de acest aspect. Şi au fost multe discuţii care sunt şi o formă de presiune. Ca director al SRI, să particip în Parlamentul României la asemenea discuţii şi la asemenea întrebări... Au fost inclusiv influenţe pe această comisie de control a SRI-ului din partea unor personaje politico-economice cu mare putere la vremea respectivă. Şi domnul Patriciu, Dumnezeu să-l ierte!, şi Sorin Ovidiu Vîntu. Vîntu pur şi simplu reuşea să transmită întrebări directe prin intermediul unora din comisie“.



Sorin Ovidiu Vîntu, în 2002, la o audiere în sediul SRI/Sursa Adevărul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /