Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Borbely, întrebat dacă proiectul UDMR privind autonomia prevede preşedinte: La regionalizare s-a vorbit de guvernatori

Vicepreşedintele politic al UDMR Laszlo Borbely a fost întrebat, miercuri, dacă proiectul UDMR privind autonomia prevede ca regiunea cu populaţie majoritar maghiară să fie condusă de un preşedinte, el răspunzând că atunci când s-a discutat de regionalizare s-a vorbit şi de guvernatori ai regiunilor.

Laszlo Borbely (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Întrebat dacă proiectul UDMR prevede ca regiunea cu populaţie majoritar maghiară să fie condusă de un preşedinte, Borbely a evitat un răspuns direct, menţionând: ”Atunci când era vorba de regionalizare, vorbim de toate judeţele ţării, ştiţi foarte bine că a fost un proiect care din păcate datorită disputelor la schimbarea Constituţiei nu a mai fost promovat, dar ştiţi foarte bine că au fost proiecte ale partidelor de guvernământ - la ora respectivă noi eram în opoziţie - când era vorba de regiuni şi era vorba şi de guvernatori ai regiunilor, da? Deci nu este o invenţie nouă”.

Laszlo Borbely a mai declarat că proiectul UDMR privind autonomia, care va fi finalizat peste o săptămână şi lansat în dezbatere publică, seamănă foarte mult cu proiectul din Tirolul de Sud, care funcţionează din 1992, fiind unul dintre modelele verificate în Europa.

”Există asemenea proiecte finalizate şi care funcţionează în Europa: uitaţi, vă spun acum, nu în detaliu, dar acest proiect seamănă foarte mult cu proiectul din Tirolul de Sud, care funcţionează bine-merci din anul 1992 şi nu se sperie italienii că în Tirolul de Sud există autonomie (...) Deci mergem pe modelul Torulului de Sud, care e un model verificat în Europa. Vor fi multe asemănări”, a spus Borbely.

El a menţionat că proiectul UDMR privind autonomia e în fază finală, fiind discutat în cadrul Uniunii.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PSD se SCINDEAZĂ după congres? Liderii Sudului pun la cale un nou partid: Fără Oltenia, PSD ajunge la 10%!

2 ALARMĂ Firea începe să dea MARILE TUNURI pentru care-a fost împinsă în fruntea Capitalei?

3 Informație. Sute de primari PSD își negociază plecarea din partid după prezidențiale! Primar PSD: Dobitocii de…

4 ALARMĂ Puterea a votat împotriva desființării pensiilor speciale, dar lasă elevii fără navetă școlară și fără …

5 SURSE DNA s-a trezit! Doi miniștri din Guvernul Dăncilă, în lucru!

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru