Câţi primari au pierdut PNL si PDL şi în ce zone

Câţi primari au pierdut PNL si PDL şi în ce zone

Statisticile interne din cadrul PDL si PNL arata ca, incepand cu 2012, din cele doua partide a migrat un numar de 499 de primari. Majoritatea primarilor traseisti, dintre care 234 erau in Partidul Democrat Liberal si 265 in Partidul National Liberal, au migrat spre PSD, cifrele aratand ca in momentul de fata exista judete intregi in care Opozitia aproape nu mai exista.

Topul judetelor cu cei mai mult primari traseisti:

Mehedinti: 37 de primari
Dolj: 29 de primari
Giurgiu: 28 de primari
Iasi: 24 de primari
Buzau: 21 de primari
Olt: 20 de primari
Maramures: 20 de primari
Vaslui: 18 de primari
Teleorman: 15 de primari
Caras Severin: 15 de primari

Statistica arata ca ordonanta de urgenta care le permitea alesilor locali sa isi schimbe partidul a devastat Partidele de opozitie, avand in vedere ca in momentul de fata exista multe judete in care prezenta acestora este aproape inexistenta.

Cifrele referitoare la primarii traseisti se suprapun aproape in totalitate cu cele prezentate in harta voturilor de pe listele suplimentare.

Pe langa marile judete cu centre universitare sau zone urbanizate/industrializate, performere la votul pe lista suplimentara sunt multe din judetele din sudul tarii precum Olt, Calarasi, Teleorman, judete in care se observa si cel mai mare numar de primari care au migrat spre PSD.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...