CCR cere conducerii Senatului un punct de vedere privind sesizarea de neconstituționalitate a articolului 173 din Regulament

CCR cere conducerii Senatului un punct de vedere privind sesizarea de neconstituționalitate a articolului 173 din Regulament

Curtea Constituțională a României (CCR) solicită Biroului Permanent al Senatului să îi transmită, până la data de 2 aprilie, un punct de vedere cu privire la sesizarea de neconstituționalitate a prevederilor articolului 173 din Regulamentul Senatului.

Ca răspuns la cererea CCR, conducerea Senatului a mandatat, luni, Comisia juridică să întocmească respectivul punct de vedere.

"Este o solicitare din partea CCR, prin care se cere punctul de vedere al Biroului Permanent al Senatului privind sesizarea formulată de 43 de senatori referitor la neconstituționalitatea articolului 173 din Regulamentul Senatului. S-a solicitat de la Comisia juridică să se elaboreze un punct de vedere care trebuie transmis Curții Constituționale", a declarat vicepreședintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, la finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului de luni.

Curtea Constituțională urmează să analizeze sesizarea de neconstituționalitate a articolului 173 din Regulamentul Senatului în data de 8 aprilie.

"În conformitate cu dispozițiile art. 27, alin. 2 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, vă înaintăm copia sesizării referitoare la neconstituționalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, formulată de un număr de 43 de senatori. Vă adresăm rugămintea de a comunica punctul de vedere al Biroului Permanent al Senatului până la data de 2 aprilie, ținând seama de faptul că dezbaterile Curții Constituționale vor avea loc la data de 8 aprilie 2015", se arată în documentul transmis Senatului de către CCR.

Joia trecută, prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că sesizarea de neconstituționalitate adresată CCR de către liberali are două capete de cerere.

"Solicităm să se constate neconstituționalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, în care se prevede că Senatul decide cu votul secret al majorității membrilor săi. Solicităm CCR să constate neconstituționalitatea deciziei Senatului privitor la rezultatul votului în cazul Șova și să decidă că s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea cererii, stabilit în conformitate cu articolul 2 din Constituție, care stipulează că hotărârile se aprobă cu majoritatea deputaților sau senatorilor prezenți", a declarat Orban, săptămâna trecută, în anunțul privind sesizarea CCR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...