Cizma cenzurii PSD pe grumazul României/B1 TV a anulat o emisiune/ Vineri seară, Digi24 a prezentat un sondaj trucat

Cizma cenzurii PSD pe grumazul României/B1 TV a anulat o emisiune/ Vineri seară, Digi24 a prezentat un sondaj trucat

Cizma cenzurii a fost pusă brutal pe dreptul românilor de a fi informaţi. Acest fenomen, ignorat cu laşitate, de cei mai mulţi români, îşi arată în aceste zile toţi colţii. Cu un rânjet sinistru. Acelaşi rânjet cu care Dan Voiculescu, SOV şi alţi deţinători de instrumente de manipulare, care ne-au făcut să ne urâm între noi, ne-au privit atâţia ani. 

Vineri seară, cu nesimţirea implicării banilor lui Tărău, televiziunea lui Teszari, Digi24, cu fostul şef al ministerului propagandei din Guvernul NĂSTASE, Vasile Dâncu, patronul IRESCOP, foşgăindu-se în studio alături de Cosmin Prelipceanu, despre care v-am spus ce este, a prezentat un sondaj trucat. În care Ponta era prezentat la 41 la sută. O mare minciună. În toate sondajele făcute după scandalul Microsoft, Ponta nu are mai mult de 37 la sută. Cu tendinţe de scădere. Iar Tăriceanu nu trece de 5 la sută. Acest fapt arată că şi Digi24 a intrat în hora manipulării. În care joacă acum alături de Antena3, RTV, TVR1 şi B1.

Digi24/ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. IRESCOP: Victor Ponta, 41% în primul tur de scrutin. Cât ar obține în al doilea tur

Cînd noi am scris în data de 29 iulie că B1 s-a predat PSD, mulţi ne-au criticat şi ne-au cerut dovezi. Se mai îndoieşte astăzi cineva de acest lucru? Puţină lume a fost atentă joi la faptul că B1, în timpul percheziţiilor DNA, nu a pomenit nici o clipă faptul că percheziţiile îl vizează şi pe omul de afaceri Dumitru Nicolae NIRO. Marii deontologi de la B1 au făcut ceva ce nici Antena3 n-a făcut. Iar sâmbătă a venit bomboana pe colivă. Au anulat, pur şi simplu, o emisiune.

B1 TV nu mai difuzează sambătă seara emisiunea "Sub semnul întrebării" pe tema ofiţerului acoperit

Postul de televiziune B1 TV anunta ca a anulat reluarea emisiunii "Sub semnul intrebarii" cu Robert Turcescu si Mihai Razvan Ungureanu, pe tema ofiterului acoperit, care era programata sambata seara, de la ora 21.00, "pentru a nu interfera cu campania electorala".

"Pentru a nu interfera cu campania electorala, B1 TV a decis anularea difuzarii in reluare a emisiunii "Sub semnul intrebarii", editia din 11 septembrie. Emisiunea respectiva, in care Robert Turcescu l-a avut invitat pe Mihai Razvan Ungureanu, poate fi insa urmarita integral pe site-ul b1.ro, la sectiunea Inregistrari. Temele dezbatute la acea data, in acea emisiune, pot pune intr-o noua lumina dezvaluirile recente din campania electorala actuala pe tema ofiterului acoperit din politica", a informat postul de stiri.

B1 TV a anuntat vineri seara intr-un comunicat ca va transmite sambata, de la ora 21.00, o emisiune document pe tema ofiterului acoperit: "Sub semnul intrebarii", cu Robert Turcescu si Mihai Razvan Ungureanu. Potrivit B1 TV, in editia din 11 septembrie a emisiunii "Sub semnul intrebarii", realizata de Robert Turcescu, in care invitat a fost Mihai Razvan Ungureanu, fostul director al SIE, "s-au spus multe lucruri care s-au petrecut de curand, ca un fel de profetie".

Postul de televiziune a revenit insa in cursul noptii cu un nou comunicat, anuntand faptul ca a anulat redifuzarea emisiunii si ca aceasta poate fi vizionata doar online.

Emisiunea, pe scurt

Încă din primul minut, monologul lui Turcescu anunță pas cu pas dezvăluirea făcută de Traian Băsescu la Realitatea Tv...peste mai bine de 30 de zile!

Turcescu arată telespectatorilor HG-ul 223, cu o lună înaintea lui Traian Băsescu. Articolul privind secretizarea acoperiților este subliniat cu roșu, pe calculator. În copia prezentată de Traian Băsescu, la Rareș Bogdan, paragraful e subliniat cu marker roșu.

Turcescu face exact raționamentul pe care îl va folosi Traian Băsescu la Realitatea Tv: ”dovada” că un candidat a fost ofițer acoperit este HG-ul prin care SIE și Guvernul împiedică deconspirarea.

”Nu cumva cei de la SIE s-au gândit că Băsescu s-ar putea să folosească un document care să-i încurce pe ai lor”? se întreabă Turcescu retoric. ”Hai să dăm un HG...nu are cum să scoată ăla de la Cotroceni nucleara”, adaugă Turcescu.

Ofițerul acoperit încalcă legea, nu președintele

Turcescu nu îl numește pe candidat, așa cum o va face Traian Băsescu, dar sugerează că ar fi premierul. Pe de altă parte, îi construiește o linie de apărare președintelui.

”Ce-și spun ei? Dacă au dat HG-ul ăsta în 2013, și Băsescu îl încalcă, îl acuzăm de încălcarea secretului de stat, înaltă trădare, adăugăm la suspendare, cum zicea Tăriceanu. Totuși, ar mai exista o variantă, prin care (Băsescu) va arăta că nu încalcă nicio lege. Că se face dezvăluirea nu pentru a-l omorî pe un adversar, ci în interes național (...) Nu cred că președintele va da înapoi. Doar dacă...nu cumva să abandoneze cel care se simte cu musca pe căciulă”, a concluzionat Turcescu.

Ca trimiterea să fie clară, Turcescu aduce în discuție legea magistraților, care interzice acestora să fie ofițeri acoperiți. ”O spun pentru că el a încălcat legea-în momentul în care a fost racolat era în magistratură. Mai sufăr rigorile legii, dacă îl deconspir?”, insistă Turcescu. Mihai Răzvan Ungureanu abordează altă idee și discuția deviază.

Turcescu revine cu scenariul magistratului, care va fi dezvoltat și de Traian Băsescu peste o lună. Insistă pe tema responsabilității, încercând să inducă ideea că denunțătorul nu va avea probleme în Justiție, ci doar magistratul care a încălcat legea.

MRU și jurnalistul din platou sunt de acord cu Turcescu, la nivel de principiu: doar ofițerul trebuie pedepsit, nu și cel care îl deconspiră!

Odată lămurit că nu ar păți nimic președintele care dezvăluie, se trece la condamnarea ”ofițerului”. Turcescu, dar și Cristian Diaconescu, luat prin telefon,  încurcă legile și anunță că doar din 2004 era interzis să fii și ofițer și magistrat.

Turcescu e corectat prin sms,  de către ”unul care știe legile”: legea interzice încă din 1992, să ai dublă calitate. Exact cum va arăta și Traian Băsescu, la Realitatea Tv, peste o lună de zile.

Dovezile lui Băsescu, în avanpremieră la Turcescu

Turcescu face, apoi, aluzie la cariera magistratului ofițer acoperit. ”Observați cariera, se dovedește un traseu interesant”, spune Turcescu, subiect atins și de Băsescu, cu referire la Victor Ponta. Traian Băsescu, dar și presa care îl susține, pun ascensiunea profesională a premierului pe seama presupusei duble calități. 

Spre finalul emisiunii, Robert Turcescu semnalează și incompatibilitatea constituțională,  respectiv articolul 131 din Constituție, pe care a insistat și Traian Băsescu, în emisiunea de la Realitatea.

Asta ca să nu amintim fraza cheie, de la minutul 5,30 al emisiunii, când Turcescu spune: ”m-am interesat și am aflat că acest HG nu a fost supus unei ședințe CSAT”. Exact ce l-a supărat pe dl. președinte Traian Băsescu, căruia nu-i mai rămânea decât o singură exclusivitate: corespondența cu Meleșcanu, de la SIE.

Rolul deconspirării lui Turcescu

Emisiunea se încheie cu un teasing făcut de Turcescu: ”Pe parcursul zilelor ce vor urma sunt convins că vom intra mai în adâncime în chestiuni”, spune moderatorul. După ce, pe parcurs, anunțase că ”emisiunea de astăzi rămâne o bornă, veți vedea de ce”.

Paradoxal, însă, tabăra ”băsistă” nu exploatează tema lansată de Turcescu. Acesta însuși crează o diversiune, ”auto-deconspirându-se”. Astfel, se mută mai aproape de alegeri tema, pe care o va arunca pe piață Traian Băsescu, ca nouă, la Realitatea, deși așa zisele dovezi se aflau la dispoziția presei portocalii de peste o lună, puse pe masă de Turcescu.

O altă ipoteză ar fi legată tot de alegeri. Emisiunea din 11 septembrie ar fi putut constitui un test, o verificare a modului în care societatea se raportează la temă. După evaluarea reacțiilor, a fost amânată declanșarea ”nuclearei” până  la mijlocul campaniei electorale. 

O frază cheie trece neobservată

Un moment cheie trece neobservat, chiar și după ”auto-deconspirarea” dostoievskiană de mai târziu. MRU îi spune lui Turcescu că ”la fel de bine ofițerul acoperit ar putea fi jurnalist”! Colegul de platou al lui Turcescu reia ideea: ”Asta a spus Traian Băsescu: un candidat sau un jurnalist care influența decizii”... Turcescu îl întrerupe nonșalant: ”Nu știu dacă ăla era ofițerul acoperit”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...