CNSAS a primit de la BEC listele candidaţilor la europarlamentare şi a început verificările

CNSAS a primit de la BEC listele candidaţilor la europarlamentare şi a început verificările

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a primit de la Biroul Electoral Central (BEC) listele candidaţior la alegerile europarlamentare din mai şi a început verificarea acestora.

CNSAS a primit de la BEC listele candidaţilor la europarlamentare şi a început verificările (Imagine: Shutterstock)

"Menţionăm că verificările acestora (candidaţilor, n.r.) au fost demarate cu maximă celeritate, urmând ca rezultatele să fie făcute publice, conform legii", se arată în comunicatul CNSAS.

Biroul Electoral Central a admis, miercuri, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PPDD, Forţa Civică şi PNŢCD, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Muhuleţ a menţionat că în cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială a listei de candidaţi.

El a precizat că una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

De asemenea, BEC a admis candidaturile independente din partea lui Capsali Pericle Iulian, Paul Purea, Ungureanu Corina, Filip Constantin Titian.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria