CONDAMNATUL Dragnea se urcă mai agresiv cu bocancii pe presă şi vrea să bage PUMNUL în gura tuturor românilor

CONDAMNATUL Dragnea se urcă mai agresiv cu bocancii pe presă şi vrea să bage PUMNUL în gura tuturor românilor

Nici nu s-a înscăunat oficial în jilţul de stăpân absolut al PSD şi Liviu Dragnea a început să expună un simptom comunistoid grav, de care au suferit toţi şefii partidului moşit de tovarăşul Ion Iliescu. Condamnatul în primă instanţă a clocit o lege incredibil de toxică pentru democraţie care va produce abuzuri feroce împotriva oricui, jurnalişti, autori de pe bloguri sau simpli cetăţeni care îşi spun opinia pe Facebook. 

Pentru că sunt incapabili să priceapă ce înseamnă şi pe ce principia se bazează democraţia, liderii PSD au încercat constant, de câte ori acest partid a deţinut puterea, să controleze presa. Conştient sau instinctual, toţi au tânjit după controlul absolut pe care Ceauşescu îl exercita prin presă. Asta au admirat în secret, asta au încercat să impună constant. 

Analfabetismul democratic, lipsa de inteligenţă şi instinctele comunistoide nu sunt singurele motive pentru care, de la Iliescu până la Dragnea, liderii PSD au tot căutat să pună lesă presei.

În minţile rudimentare ale liderilor PSD sălăşluieşte ideea că nu contează ce se întâmplă cocret în ţară, contează ce spune presa. Dacă presa e docilă şi spune numai ce vor ei, atunci românii îi vor vota ca proştii. Atât îi duce capul şi acţionează ca atare.

Cum ajung la putere, cum încep să caute înnebuniţi să-şi pună presa sub control, prin orice mijloace posibile. Cu cât stau mai mult la putere, cu atât devine mai sufocantă atmosfera pentru jurnaliştii sau redacţiile care refuză să le facă jocul. 

Pentru că lumea a evoluat şi au apărut canale de comunicare în masă unde pot avea forţă şi vocile unor simpli cetăţeni, cum sunt reţelele sociale, liderii PSD au realizat că e nevoie să inventeze metode noi de cenzură. 

Vor acum să bage pumnul în gura tuturor românilor, nu le mai ajunge cât l-au îndesat pe gâtul ziariştilor.

Ameţit de puterea pe care o are în PSD şi mai ales conştient de faptul că mafia politicienilor penali pe care o reprezintă are disperată nevoie să blocheze, în orice loc, vocile care încă mai au poziţii normale, baronul penal Liviu Dragnea a clocit un monstru de lege care poate să producă efecte din cele mai nocive asupra libertăţii de exprimare.

Sub pretextul combaterii discriminării, infractorul condamnat în primă instanţă Liviu Dragnea a gândit o lege care permite aplicarea unor amenzi uriaşe oricui. Jurnaliştii sau cetăţenii care devin voci critice impotante în media sau pe reţele sociale se pot trezi, pe persoană fizică, cu amenzi de până la 23.000 de euro, conform legii condamnatului Liviu Dragnea. 

„Defăimare socială” a definit baronul penal Liviu Dragnea contravenţia care va permite practic reducerea la tăcere a oricui.

Dacă spui ca politicienii sunt hoţi, ai defaimat social şi plăteşti 23.000 de euro. Daca spui ca şleahta baronilor locali şpăgari a devastat România, ai defaimat social şi eşti taxat cu mii de euro. 

Se vede le da o poştă cum a gândit Liviu Dragnea mecanismul prin care vrea să calce în picioare orice voce critică. 

Iniţiativa este cu atât mai revoltătoare, cu cât vine să reglementeze o zonă suficient reglementată în România, într-o manieră care mai permite uneori comiterea unor abuzuri. 

În plus încalcă grav jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului care a emis sute de decizii unde arată ca este inadmisibil să fie produs un climat care să inducă autocenzură excesivă de frica sancţiunilor pentru ca asta s-ar răsfrânge asupra principiului democratic fundamental al libertatii de exprimare, ceea ce ar afecta grav democratia. 

România are o lege împotriva discriminării de inspiraţie europeană, are un Consiliu Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) care aplică de ani de zile sancţiuni atunci când cineva derapează în decor. În plus, avem şi o grămadă de ONG-uri care toacă sume uriaşe din finanţări europene pentru a monitoriza şi sesiza orice abatere. Ba chiar, de foarte multe ori, sub presiunea unor ONG-uri de sinecură, anexate financiar puterii politice, CNCD a aplicat abuziv amenzi care au fost ulterior desfiinţate în instanţă. 

Ca să înţelegeţi cât mai bine despre ce e vorba în zona aceasta, va pot da un exemplu concret elocvent. Unul dintre „activiştii” cei mai agresivi în zona combaterii discriminării rromilor este om de casă al penalului Marean Vanghelie şi consilier în primăria lui „care este”. Ca el sunt zeci de activişti de sinecură pripăşiţi prin tot felul de proiecte plătite din bani publici de politicieni corupţi. Sinecuriştilor li se adaugă sute de activişti oneşti din ONG-uri serioase care derulează şi ei proiecte în zona combaterii discriminării.

Radarul acesta vede aproape orice abatere în domeniu, astfel încât atunci când chiar sunt situaţii grave se pot lua masuri eficiente. 

Este, aşadar, o zonă în care niciun argument decent nu poate justifica reglementări suplimentare. 

Legislaţia existentă poate permite sancţionarea celor care discriminează cu adevărat şi Justiţia are deja o practică judiciară solidă în gestionarea situaţiilor în care CNCD greşeşte. Şi greşeşte foarte des această instituţie. 

Suntem, repet, într-o zonă care funcţionează eficient şi unde nu se justifică sub nicio formă reglementări suplimentare. 

În plus, Codul Civil are pârghii care permit instanţelor să taxeze excesele atunci când aceste produc prejudicii morale. Cel mai elocvent exemplu în această zonă este muntele de executari silite pe care l-a lăsat moştenitorilor săi Corneliu Vadim Tudor. Şi acesta e un exemplu răsunător, simplu de înţeles. 

Dincolo de CNCD şi procese civile, avem o legislaţie pentru media audio-vizuală care, dacă ar fi aplicată cu bună credinţă, ar ţine sub control programele de radio sau televiziune. Dacă CNA ar funcţiona normal, nimic nu ar justifica o reglementare legală care să pună în plus presiune pe jurnalişti şi redacţii şi să provoace şi mai multă autocenzură. Exemplul CNA este foarte important pentru ca legea lui Dragnea va permite ca toate aberaţiile pe care le comite acum aceasta instituţie, la comandă politică, împotriva redacţiilor să se producă în viitor împotriva oricui, de la autori de pe bloguri pana la simpli cetăţeni care postează un comentariu pe reţele sociale. 

Oricine va putea încasa amenda de până la 23.000 de euro. 

Prin CNA, puterea PSD a demonstrat clar cum acţionează împotriva redacţiilor radio şi TV care nu sunt obediente şi cum protejează pe cele care îi fac jocul, indiferent de derapajele pe care acestea le comit. 

Legea Dragnea va permite practic ca acest mod de operare să fie extins asupra oricărui român. 

Imaginaţi-vă pentru o secundă o Laura Georgescu, varianta CNCD, care are puterea să vă amendeze cu 23.000 de euro. Inţelegeţi gravitatea planului pe care Dragnea l-a clocit şi vrea să îl aplice?

Mălin Bot


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa