Corlăţean a DEMISIONAT şi a FUGIT de la conferinţa de presă

Corlăţean a DEMISIONAT şi a FUGIT de la conferinţa de presă

 Titus Corlatean si-a anuntat demisia de la conducerea ministerului Afacerilor Externe, intr-o conferinta de presa. "Nu pot accepta ca MAE sa incalce legea pe considerente electorale ale domnilor Basescu si Iohannis", a motivat Corlatean SI A PĂRĂSIT ÎN GRABĂ încăperea.

MAE a informat in ultimele zile, inclusiv in weekend, despre masurile suplimentare pentru sprijinirea organizarii turului 2 al alegerilor. 

Am informat in acest weekend inclusiv ca MAE a pus la dispozitia Biroului Electoral pentru Strainatate o echipa de aproximativ 800 diplomati (din centrala si din ambasade), BES - singura autoritate care organizeqaza alegerile

Anterior, am informat in legatura cu toate masurile necesare in conformitate cu legea si deciziile BEC si BES.

Declaratia pe propria raspundere este deja disponibila, poate fi descarcata de pe siturile MAE si BEC

Am anuntat cresterea numarului de stampile si de cabine de vot pina la numarul maxim de 7

Intotdeauna MAE a facut si va continua sa faca tot ce e necesar si legal pentru exercitarea votului

Problema noilor sectii de vot:

Dupa hotarirea BEC de martea trecuta, am fost informati de un al doilea comunicat al BEC in nopatea de vineri spre simbata, la ora 23.58, am primit la sediul MAE un comunicat si o adresa in care BEC ne comunica "inexistenta unui impediment legal privind deschiderea de noi sectii in strainatate".

Imediat, simbata, MAE a demarat "un proces intern de evaluare consolidata". Iata concluziile:

MAE isi mentine integral pozitia potrivit careia nu exista baza juridica legala pentru suplimentarea sectiilor de vot din strainatate.

Nici Hotararea BEC din 4 noiembnrie nu permite tragerea acestei concluzii potrivit careia MAE ar putea deschide noi sectii.

Iata cele doua acte oficiale: Hotararea BEC si Comunicatul BEC. Hotararea BEC nu prevede nimic in acest sens, si hotararea are forta juridica. Comunicatul nu are forta juridica.

Ca ministru, am obligatia sa asigur respectarea legalitatii.

L-am informat pe premierul Romaniei ca am decis sa-mi depun mandatul de ministru.

Nu accept sa incalc legea si legalitatea, nu pot accepta ca MAE sa incalce legea pe considerente electorale ale domnilor Basescu si Iohanis

Pentru ca doresc sa respect legea, am decis sa-mi depun mandatul de ministru

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...