Corneliu Vadim Tudor poate candida la europarlamentare

Corneliu Vadim Tudor poate candida la europarlamentare

Corneliu Vadim Tudor poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care a admis contestaţia acestuia la decizia din 6 aprilie a Tribunalului Capitalei. Tribunalul Capitalei a respins în 6 aprilie, ca neîntemeiată, contestaţia lui Corneliu Vadim Tudor privind candidatura sa la alegerile europarlamentare, decizia fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

"Am încredere în justiţia română. Am adus dovezi aritmetice că avem peste 200.000 de semnături. Apreciez completul de azi de la Curtea de Apel, apreciez profesionalismul. Procuroarea a spus că avem dreptul să candidăm. Arătam eu ca om care fură şi falsifică liste?", a spus Corneliu Vadim Tudor, la Realitatea TV.

Tribunalul Capitalei respinsese, ca neîntemeiată, contestaţia lui Corneliu Vadim Tudor privind candidatura sa la alegerile europarlamentare.

Vadim Tudor a contestat la Tribunalul Bucureşti (TB) decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura, demersul său fiind respins, duminică, de această instanţă.

"În 27 martie, când la orele 13.00, noi am depus lista cu 225.000 de semnături, puteam depune şi mai multe, dar era inutil, până la ora 24.00, când a încheiat lucrările BEC-ul, erau 11 ore. Aveau timp să recepţioneze listele, nişte oameni din corpul lor tehnic au verificat, nu puteau să vadă că e o inadvertenţă, că e o chestiune minoră? Ne spuneau şi le remediam, cum au făcut şi cu alte partide, dar nouă nu ne-au spus. Pentru reaua lor credinţă vor plăti chiar penal", spunea Corneliu Vadim Tudor, în faţa jurnaliştilor, vineri, la Tribunalul Bucureşti.

Tot la TB s-au mai judecat, alte 24 de contestaţii la decizii similare ale BEC. Între acestea s-au numărat cele depuse de Mircea Diaconu, Gheorghe Funar şi Noua Republică.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...