COZMIN GUȘĂ: Doar Băsescu și George Maior beneficiază de încrederea SUA

COZMIN GUȘĂ: Doar Băsescu și George Maior beneficiază de încrederea SUA

"Starea asta de anxietate generală a pus stăpânire pe mentalul colectiv, vezi oameni cu frica în sân. 2014 este un an dominat de frică, de la frica unora că nu vor fi aleși, până la frica altora că nu vor fi nominalizați. România se află într-o zodie proastă, a venit și războiul peste noi, cu instituții ale statului dezbinate între Președinție și Guvern. Vorbim de un război cel puțin geo-economic, de demonstrații de forță ale aliaților în zona noastră, care vor fi urmate de contra-demonstrații. Alegerile în vremuri de război se desfășoară după alte reguli și devine precumpănitor modelul de impunere a alianței în care te afli. Noi suntem în cea mai puternică alianță militară, grănicerul acestei alianțe. În asemenea momente, se încriu cu șanse importante la Președinția României, acei candidați care beneficiază de încrederea aliatului nostru strategic, SUA. Spre finalul anului, acel candidat care beneficiază de încrederea Washingtonului se va desprinde, nu neapărat de câștigător, pentru că nu așa se iau voturile, ci în profilul de președinte de care au nevoie românii în aceste momente", a declarat Cozmin Gușă.

"În România nu sunt decât două persoane care beneficiază de această relație cu puterea americană: președintele Traian Băsescu și George Maior, șeful SRI. George Maior poate să fie acea variantă agreată de SUA, lucru și criteriu foarte important de care nu trebuie să ne ferim", a adăugat Gușă.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria