Cristian Diaconescu a demisionat din PMP şi va candida independent

Cristian Diaconescu a demisionat din PMP şi va candida independent

Cristian Diaconescu, candidatul desemnat al Partidului Mișcarea Populară, a decis să demisioneze și să candideze independent la alegerile prezidențiale. Cristian Diaconescu a declarat că va rămâne în continuare președinte al Fundației Mișcarea Populară.

 Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu a anunţat deja că, dacă partidul nu îl mai susţine, nu abandonează cursa pentru Cotroceni ci va candida independent. Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu a declarat, luni, că îşi va "respecta" angajamentul de a candida în alegerile prezidenţiale şi că îşi va strânge "singur" semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii.

Despre angajamentul de a candida, Diaconescu a spus, la RFI România, că a fost "în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu şi mai ales în relaţia cu societatea românească" şi că mesajul care îi va însoţi candidatura va fi dus "până la capăt".

"Consider esenţial ca cineva care are o pregătire specifică pentru exercitarea postului de preşedinte din prima zi de mandat să poată să explice, să prezinte acest lucru societăţii şi evident, să fie votat în consecinţă", a afirmat Diaconescu, deocamdată prezidenţiabil al PMP.

El a susţinut că a aflat "de la televizor" despre nemulţumirile unor colegi din partid şi că "lucrurile trebuie tranşate cât mai repede în favoarea tuturor".

"S-au spus şi lucruri neadevărate şi am cerut Partidului Mişcarea Populară să sancţioneze sau să limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienţă într-un partid fiind o problemă extrem de delicată. Dar situaţia a continuat", a mai spus Diaconescu.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...