CT Popescu: Nu cred că există un procuror care să-și denigreze COLEGII, așa cum face Ponta

CT Popescu: Nu cred că există un procuror care să-și denigreze COLEGII, așa cum face Ponta

"Problema gravă este legată de colegii lui procurori. Ponta uită că la bază este procuror. Nu cred că există un procuror care să-și insulte colegii și să-i denigreze, așa cum face Ponta. Ponta este premier, DNA este tot un organ al statului. Cum este posibil ca premierul să denigreze o instituție cum este DNA fără dovezi și să afirme că baronul de Mehedinți Duicu este luat, arestat, cercetat de DNA doar pentru că este popular și votat? Cum să ai o asemenea atitudine îndreptată împotriva statului. Astfel de afirmații le pot face politicienii de partid, dar premierul nu are voie să atace justiția țării. Nu are voie să se pronunțe, pentru că problema cu care ne confruntăm în 2014 este vot și vinovăție, vot și adevăr. Anul ăsta, vom vedea cum răspunde poporul român la un test. Cum a evoluat din punct de vedere al justiției și morale, dacă a înteles că vinovăția sau nevinoția nu se stabilesc prin vot. Ponta dorește să acrediteze ideea că adevărul în legătură cu vinovăția sau nevinovăția cuiva este dat de votul popular, ceea ce este periculos.", a comentat CT Popescu.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a comentat scurt informaţia privind percheziţiile începute de procurorii DNA în cazul primarului Radu Mazăre, spunând că "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie", referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Astfel, întrebat de presă, înainte de a intra în sala în care este prezentat raportul anual de activitate al Consiliului Concurenței, cum comentează informaţia privind începerea unor noi percheziţii ale DNA, de această dată în cazul lui Radu Mazăre, Ponta a răspuns: "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie".

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

DNA a anunţat, marţi, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuințe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro.

Radu Mazăre este cercetat de DNA în trei dosare legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se la Curtea de Apel București.

Primaria Constanța a finalizat în vara anului trecut acest cartier de locuințe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent și premierul Victor Ponta.

Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere și 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro