CUTREMUR! Arhiva secretă a „Doi ș’un sfert” ajunge la DNA!

CUTREMUR! Arhiva secretă a „Doi ș’un sfert” ajunge la DNA!

Risc Seismic

Procurorii anticoruptie sunt gata sa puna mana pe o adevarata mina de aur informativa, dupa ce, sub noua conducere a DIPI, lucrurile incep sa revina incet, incet la normal in cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne. O structura care, de-a lungul anilor, a instrumentat spete extrem de sensibile. Numai ca rapoartele informative, bazate atat pe depozitiile „sifoanelor” din mediul interlop, cat si rezultate in urma actiunilor de filaj executate de catre ofiterii de la „Doi s’un sfert”, ajungeau, de nenumarate ori, doar in sertarele unor fosti conducatori ai structurii MAI. 

Care le foloseau strict in interes propriu sau la comanda anumitor grupari transpartinice de interese. Iata insa ca lucrurile sunt pe cale sa se schimbe radical, tot mai multe documente din aceasta veritabila arhiva secreta a Directiei de Informatii si Protectie Interna fiind acum dezgropate. Plus ca, prinzand incredere ca, in sfarsit, sunt lasati din nou sa isi faca munca informativa, multi ofiteri din teritoriu au prins curaj si retransmit la centru copiile pastrate dupa rapoartele lor informative din trecut. 

Iar dupa cum sustin sursele noastre, este vorba despre informatii si probe stupefiante privind nenumarate cazuri de coruptie care vor zgudui cu siguranta societatea romaneasca, dupa ce vor ajunge pe mainile oamenilor Laurei Codruta Kovesi. 

Desigur, cunoscatorii sistemului stiu foarte bine ce „comoara” ascunde aceasta arhiva a unitatii create si pastorite o buna perioada de vreme, fatis sau din umbra, de controversatul general Virgil Ardelean „Vulpea”. Este suficient sa amintim, ca prima borna, ca, de exemplu, „Doi s’un sfert” este structura care, cu mult inainte de scandalul – nerezolvat nici acum – al rapirii jurnalistilor romani in Irak, l-a monitorizat strict pe Omar Hayssam, in cadrul operatiunii de filare a gruparii „AMAN”. Era vorba de un grup de 15 rezidenti de origine araba, in frunte cu Hayssam, filati zi si noapte pentru ca ar fi fost implicati in exporturi masive si ilegale de cereale din Romania prin Portul Braila, din sumele uriase astfel obtinute existand inca de atunci informatii ca se finantau actiuni teroriste! Insa Virgil Ardelean nu ar fi pus la bataie toate informatiile astfel obtinute, informatii care, desi a trecut atata vreme, ar putea inca sa lamureasca misterul rapirii si sa dea frisoane multor politicieni si oameni din sistem.

Calcaiul lui Oprescu!

De asemenea, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, un alt dosar mai mult decat sensibil instrumentat de catre ofiterii de informatii de la „Doi s’un sfert” este cel din jurul unor incidente in urma carora lideri ai echipelor de fotbal bucurestene Steaua si Dinamo ar fi ajuns sa-i ameninte cu moartea pe unii membri ai fortelor de interventie ale Jandarmeriei. Pe fir au intrat astfel cei de la DIPI care, dupa obtinerea unor mandate de interceptare pe siguranta nationala, au trecut la monitorizarea stricta a interlopilor din galeriile de fotbal, pentru a asigura astfel protectia cadrelor amenintate. Insa, dupa principiul unde dai si unde crapa, filarea ultrasilor, care s-a suprapus peste perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, ar fi dus direct la varful Primariei Capitalei, conduse de Sorin Oprescu. Si exista materiale probative, inclusiv inregistrari, despre faptul ca gruparile de „hooligans” ar fi fost implicate in acea campanie electorala, rezolvand diverse „treburi murdare” pentru unii dintre candidati. Ceea ce, se pare, ar reprezenta un adevarat „calcai al lui Ahile” pentru Sorin Oprescu.

Rapoartele informative ale serviciului secret al MAI pot sprijini imens anchetele oamenilor Laurei Codruta Kovesi
Mai ales ca Gelu Oltean, cel care a blocat atunci acea ancheta, de-abia isi mai vede acum capul dintre hartiile in care este ingropat in biroul sau modest din Roma, nemaiputand influenta o eventuala redeschidere a dosarului.

„Consultantii” lui Gruia Stoica

De asemenea, un alt episod care nu are cum sa nu suscite interesul procurorilor anticoruptie este cel al „consultantei” oferite afaceristului Gruia Stoica, pe vremea cand acesta se zbatea sa cumpere CFR Marfa, de catre ofiteri acoperiti ai DIPI. Asta in timp ce, tot „acoperiti” ai „Doi s’un sfert”, il consiliau si pe ministrul Transporturilor de atunci, Dan Sova. Iar declasificarea acestei actiuni de „consiliere” va aduce, cu siguranta, nenumarate noi alte surprize. Asa ca nu putem decat sa speram ca procesul de predare a arhivei secrete catre DNA se va derula cat mai repede, ceea ce va usura imens munca oamenilor Laurei Codruta Kovesi. Si va scoate, totodata, si „eticheta” pusa, din pacate, pe activitatea DIPI de catre unele din fostele conduceri.  Cătălin TACHE


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...