CUTREMUR/Udrea: Ghiţă le-a zis lui Maior şi Coldea că-i va împuşca dacă îi vor face ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele său/VIDEO

CUTREMUR/Udrea: Ghiţă le-a zis lui Maior şi Coldea că-i va împuşca dacă îi vor face ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele său/VIDEO

Elena Udrea continuă seria dezvăluirilor despre SISTEM. Într-un interviu pentru gandul live Elena Udrea a spus că Sebastian Ghiţă l-a vizitat pe Dorin Cocoş în arestul Poliţiei, adică la Tubulatură. Dar şi că acelaşi Ghiţă, după ce fratele său a fost chemat pentru audieri la Dna i-a ameninţat pe Maior şi Coldea că dacă îi fac lui ce i-au făcut lui Băsescu îi omoară.

Declaraţiile Elenei Udrea

- Este nefiresc ca dintre atât de multe nume vehiculate în dosare penale, am fost de luni de zile în mijlocul unor dezbateri acuzatoare, până joi. Mi se pare nejustificat. În spatele acestei atenţii se află altceva.

- Am avut o discuţie cu cei din DNA care mi-au spus că era o mare aşteptare să fiu chemată la DNA în spaţiul public.

- Înţeleg demersul procurorilir de a mă întreba. Toate lucrurile vin pe fondul unei agitaţii extraordinare din presă şi care are ca motiv pe care s-a construit - sunt parte a unei strategii care înseamnă decredibilizarea mea şi reducerea mea la tăcere.

- Am dat o explicaţie pe care am aflat-o de la un apropiat al lui Coldea, Sebastian Ghiţă care mi-a povestit că dl Coldea mă urăşte pentru că în foarte mult imp eu am fost o sursă alternativă la informaţii a preşedintelui Băsescu.

- Fostul soţ a venit şi în acest context în care am vrut să lămurim povestea acelui împrumut mi-a zis despre această întâmplare, rugându-mă să-i fixez o întâlnire cu Dl Coldea şi Maior. Puteam să spun că Dorin Cocoş vrea să stea de vorbă cu ei. Nu am fixat, nu a avut loc acea întâlnire.

- I-am spus preşedintelui Traian Băsescu. Întrebati-l  pe el.

- Am avut un schimb de SMS-uri cu Sebastian Ghiţă legat de posibilitatea să fi primit bani de la soţul meu.

- Într-o ţară în care aproape oricui poţi să-i faci dosar penal, cine ştie secretele tuturor, are şi pârghiile, evident că el conduce această ţară. Câţi parlamentari din Comisia SRI are curaj să-l întrebe pe Coldea dacă ce spune Udrea e adevărat.

- Uitaţi-vă ce atac a pornit împotriva lui Daniel Morar.

- Eu îi spuneam dlui Ghiţă că o să verific dacă e adevărat ce am aflat că fostul soţ a dat bani. Îl voi prezenta autorităţilor dacă cineva va fi interesat.

- Eu am dat date concrete, am zis cu nume, prenume. Aş vrea să întrebaţi dacă dl Ghiţă a fost să-l viziteze în arest pe Dorin Cocoş. Ştiu de la fostul soţ. Eu ştiu de ce s-a dus acolo.

- Până nu or să se pună întrebările necesare dlui Coldea, doamnei Bica, nu ştiu dacă are rost să mai spun ceva.

- Nu prea mai găseşti avocaţi care să intre în asta.

- Nu mă refeream la Traian Băsescu când am spus că marii bărbaţi politici s-au ascuns pe sub mese.

-Nu m-a sfătuit Traian Băsescu nimic, e o luptă pe care o duc singură.

- Eu spuneam şi eu ce aflam, având avantajul de a nu sta într-un birou de preşedinte ci de a merge în parlament, oameni de afacei, ce mi se părea de interes îi spuneam. Îi spuneam lucruri pe care le aflam din zona civilă şi mi se păreau importante. Faptul că la ANRP, conducerea ANRP, cum că dna Dumitrean nu şi-ar exercita atribuţiile conform legii. I-am spus preşedintelui şi SRI.

- Nu m-a ameninţat Coldea. Nu m-a ameninţat nimeni. Presiunea e uriaşă.

- Mi se pare că retrăim perioada securităţii.

- Există probe concrete? Declaraţiile. Trebuie întrebaţi .

- Ce relaţii aveţi cu dl Ghiţă? O relaţie oscilantă. Câteodată comunicam mai mult în parlament şi în afară, în funcţie de ineteresul dl Ghiţă că ar fi mai apropiat de preşedinte. După ce a venit Ponta, s-a schimbat. 

- Sunt de acord că oricne are dreptul să presupună că doi soţi vorbesc orice, dar poate fi şi invers.

- Dl Ghiţă îmi povestea lucruri din discuţiile pe care le avea cu conducerea SRI. Mi-a zis că are instrumentate dosare, 40, şi că l-a chemat pe fratele său la DNA şi s-a dus la Dl Maior şi la dl Coldea şi le-a zis că-i va împuşca dacă îi vor face ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele său.

- Conducerea efectivă a SRI, din punctul meu de vedere, îi aparţinea dlui Coldea. Dacă eu trebuia să presupun că fostul soţ face afaceri ilegale, toate nevestele ar trebui să ştie.

- De ce Coldea l-a susţinut pe Iohannnis? Nu contest opţiunea dlui Coldea. Nu contest opţiunea dlui Maior pentru Victor Ponta.

- În mod cert, susţineau candidaţi diferiţi.

- Problema este dacă s-a implicat în susţinerea domnului Iohannis şi părerea mea este că s-a implicat.

- Faptul că fostului meu soţ i s-a cerut să finanţeze RTV am aflat în această toamnă. Am aflat de la fostul meu soţ. A venit la mine înainte să fie reţinut.

- Vă simţiţi responsabilă că beneficiaţi de bani din această afacere prin partaj? Dacă se va dovedi că e aşa voi proceda conform legii, dar cred că nu, bunurile erau din 2007.

 - Creditul la bancă? În 2007 a venit la mine Gheorghe Stelian cu un teren pe care l-a prezentat ca fiind foarte bun. M-am împrumutat la bancă ca să construiesc locuinţe. Am luat 3,2 milioane de euro. Am garantat cu terenul care făcea mai mult plus toate bunurile familiei. Imediat după ce s-a semnat contractul ...terenul nu era costruibil, nu am reuşit să scot PUZ.  Dl Stelian m-a păcălit.

- I-am zi dlui Stelu să-şi ia terenul înapoi. Gh Stelian a venit cu parteneul său de afaceri şi a preluat terenul cu tot cu credit. Nu mi-a dat înapoi banii, niciodată. Un teren care nu era construibil pe care i l-am dat celui care mi l-a adus.

- Dl Stelu era un partener de afaceri ai soţului. Nu ştiam ce afaceri fac împreună. Ştiam că face afaceri cu terenuri, inclusiv cu restituiri.

- În acest dosar ANRP nu am nicio implicare. Nu am ştiut că dna Bica este membră în comisie.

- Când am aflat că există un domn Diacomatu, am vorbit cu partidul, dlui Cristache Rădulescu care l-a susţinut. Dl Rădulescu l-a retras.

- Este o luptă pe care o duc până la sfârşit.

- Vă aşteptaţi să fiţi arestată? Orice e posibil. Nici nu mă aştept ca să vine cineva alături de mine.

- Nu ştim dacă Traian Băsescu a făcut sau nu nimic. Va trebui să spună dânsul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…