Darie Cristea: S-a creat un blocaj. Iohannis nu mai creşte în sondaje, iar Ponta nu mai scade

Darie Cristea: S-a creat un blocaj. Iohannis nu mai creşte în sondaje, iar Ponta nu mai scade

Datele ultimului sondaj INSCOP Reasearch la comanda ziarului Adevărul , care îi arată pe Victor Ponta şi Klaus Iohannis favoriţi pentru finala prezidenţială.

Principalele declaraţii:

Darie Cristea: Alegerile prezidenţiale sunt preferatele românilor. Procentul celor nu s-au hotărât dacă participă la vot e mai important decât a celor care nu s-au hotărât cu cine votează. Toată lumea mizează pe nehotărâţi. Nu poţi construi o campanie pe aşa ceva. 

Victor Paul Dobre: În opinia mea, turul doi este clar. Puţin probabil să se mai schimbe ceva. Domnul Iohannis se identifică cu electoratul PD-ului şi PNL-ului şi chiar a trecut de el. Această creştere a celor care s-au decis să vină la vot.. 

Cifrele arată că finala se va duce între Ponta şi Iohannis. Mai pot apărea probleme?

D. Cristea; La cum arată cifrele..Nu prea poate apărea o mare surpriză decât dacă apare un factor administrativ. Dar asta intră în categoria minunilor. În turul doi totul depinde de tipul de bătălie care se dă în turul unu. 

Demersul cu suspendarea îl poate ridica spectaculos pe Tăriceanu?

D. Cristea: Nu-l prea văd crescând foarte mult. Se mai şi suprapune cu electoratuil lui Ponta. Iar în turul doi, cei care au votat cu Tăriceanu vor vota cu Ponta.

Susţineţi suspendarea lui Traian Băsescu?

D. Dobre:  O decizie nu a fost luată. Tăriceanu trebuie să se agaţe de ceva ca să iasă din plafon. Pot înţelege demersul ca un truc electoral, o fumigenă. Mandatul prezidenţial se termină. Care ar fi rostul? E un moment total nepotrivit. Vrea să ecraneze candidatul dreptei alternativ. Unde merge ţara? Ce facem în materie de apărare? Cum mai mergem aşa cu instituţiile ţării? Noi nu discutăm temele astea, ci despre un om care este la capătul mandatului. 

Klaus Iohannis mai poate creşte?

Cristea: Creşte sigur, dar asta depinde de cum se va desfăşura campania între candidaţii dreptei. Dacă se lasă o portiţă pentru ca electoratul să se coaguleze în jurul lui Klaus Iohannis.

Dan Diaconescu a ajuns la 3%?

Nici nu a mai ieşit în faţa. Înainte existau nişte resurse. Acum nu mai există televiziunea. Lumea e dezamăgită cu proiectul PPDD. 

Finala Klaus Iohannis-Victor Ponta. Diferenţa e un procent de 4%?

D. Cristea: Periculos pentru Iohannis este că s-a creat un blocaj: Iohannis nu mai creşte-Ponta nu mai scade. Aici e cheia jocului politic. Marea problemă a lui Iohannis este rămânerea acasă a unor votanţi. Ponta mobilizează mai uşor votanţii decât dreapta. Vedem că în turul doi Tăriceanu stă destul de bine. Marea lui problema este să ajungă în turul doi. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...