DEGRADANT: în lupta cu DNA, Ponta și-a făcut scut copilul de 12 ani

DEGRADANT: în lupta cu DNA, Ponta și-a făcut scut copilul de 12 ani

Pentru Ponta, nu a fost suficient că a politizat un banal dosar penal care-l privește și că a acuzat DNA de încălcare a mecanismelor democratice, în tentativa lui jalnică de a-și salva pielea. Nu, nici pe departe, procurorii au ajuns prea departe pentru ca Ponta să mai poată invoca doar mantra justiției politizate (culmea ironiei, acuza se duce spre omul pe care chiar Ponta l-a niminalizat pentru șefia DNA, adică spre Laura Codruța Kovesi). Nu, Ponta a mers extraordinar de jos: și-a folosit unul din copiii minori pentru a se apăra. 

Iată infama declarație a lui Ponta: “Am avut o discutie cu fiul meu de 12 ani in care a trebuit sa ii explic ca s-ar putea sa ajung in inchisoare din cauza ca sunt prim ministru si am opinii politice diferite de niste oameni.” 

Asta i-a explicat premierul României fiului său minor?! Ăsta e sistemul de valori pe care Victor Viorel i-l inculcă fiului său?! Doamne Dumnezeule mare! Vasăzică, fiul lui Ponta va crește înțelegînd că furtul este permis, mai ales la adăpostul politicii și al funcției publice. Fiul lui Ponta va mai înțelege că nerușinarea, tupeul și obrăznicia sînt cele mai eficiente metode de a parveni. Puștiul de numai 12 ani al lui Victor Viorel va mai pricepe că, atîta vreme cît ești la butoanele unui post înalt în stat, legea nu contează, bunul-simț este anulat și, în cele din urmă, puterea pe care o deții face și desface regula.

Ce face Ponta cu fiul său nu numai că nu înseamnă responsabilitate parentală, ci este abuz. Nici un judecător, probabil, nu l-ar decădea din drepturile părintești pe tatăl Ponta pentru această declarație. Dar orice judecător ar trebui să se gîndească la abuzul psihic și educațional la care un părinte ca Ponta își supune copilul minor.

Articolul 508 din noul Cod Civil, de exemplu, enumeră condițiile pentru decăderea din drepturi a unui părinte: “Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.“.

Cînd Ponta își învață fiul minor că furtul e permis dacă ești în fruntea statului, dezvoltarea acelui copil e pusă în pericol iar purtarea părintelui Ponta este una abuzivă și, da, aduce o atingere gravă interesului superior al copilului.  Cătălin Prisăcariu


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...