Dinu Patriciu a murit. Reacţiile politicienilor. Orban: Dacă erau mai mulţi ca el, România ar fi ajuns departe astăzi!

Dinu Patriciu a murit. Reacţiile politicienilor. Orban: Dacă erau mai mulţi ca el, România ar fi ajuns departe astăzi!

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a descris pe prietenul său, Dinu Patriciu, drept „cel mai puternic exponent al liberalismului“. „Condoleanţe familiei lui Dinu Patriciu, să fie tari, să treacă peste această încercare. Am fost prieten cu Patriciu, l-am considerat cel mai puternic exponent al liberalismului. Din păcate, am avut o tranziţie ezitantă, lentă, dacă erau mai mulţi ca Dinu Patriciu, România ar fi ajuns foarte departe!“, a spus Orban, la B1 TV.

Europarlamentarul PC, Maria Grapini, este de părere că stresul i-a măcinat sănătatea omului de afaceri: „Condoleanţe familiei. Cred că şi lucrurile din ultimii ani l-au măcinat. Eu sincer am avut ocazia să discut cu dumnealui când era premier Tăriceanu, la un grup de lucru, şi mi-am dat seama că era un om inteligent. Nu a avut un traseu politic foarte lung, dar a fost un om de afaceri priceput şi care a reuşit să iasă în evidenţă în cei 24 de ani. Nu a sfârşit bine şi stresul şi toate lucrurile neclare în jurul său i-au accentuat boala“.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat că Dinu Patriciu şi Călin Popescu Tăriceanu au fost printre cei care au pus bazele liberalismului în România şi a precizat că, după încheierea activităţii politice a omului de afaceri, cei doi au pierdut legătura. „La începutul anilor 1990, am reînnoit toată legislaţia ţării. În această activitate, Patriciu s-a dovedit un om foarte activ. Era alături de oamenii în vârstă, doi tineri care s-au afirmat activ, Dinu Patriciu şi Tăriceanu. Era student la Arhitectură, ştiu că era foarte apreciat. El era cunoscut din acest punct de vedere. A fost un om prezent, activ. După aceea, a intrat în afaceri, iar legăturile noastre erau sporadice. Relaţiile noastre s-au rărit apoi substanţial“,a spus Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a povestit că, după ce s-a îmbolnăvit, Dinu Patriciu a preferat să se retragă la Londra şi a întrerupt legătura cu apropiaţii.

„Am păstrat foarte bune relaţii până când, din nefericire, el s-a îmbolnăvit. Am ştiut că boala e gravă, chiar după ce a făcut transplantul de ficat şi, după aceea, probabil că şi datorită situaţiei de familie în care nici el nu a fost foarte fericit, de la începutul anului, s-a izolat la Londra şi ştiu bine că nu numai cu noi, dar cu niciunul din apropiaţii lui. Din ianuarie, pur şi simplu, nu mai ştiam nimic de el. Suntem extrem de îndureraţi, a fost un prieten bun“, a declarat Quintus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria