DNA i-a dat-o Leanei PE AIA GREA!!! Plus o CITAȚIE MICĂ, în ALT DOSAR

DNA i-a dat-o Leanei PE AIA GREA!!! Plus o CITAȚIE MICĂ, în ALT DOSAR

Elena Udrea a parasit vineri seara sediul DNA, unde a fost audiata aproape toata ziua, anuntand ca procurorii au impus impotriva sa masura controlului judiciar pe cautiune, suma stabilita fiind de 5 milioane de lei.

"In acest dosar s-a dispus masura controlului judiciar pe cautiune. Cautiune de 5 milioane lei, in conditiile in care DNA mi-a sechestrat toate bunurile mobile si imobile. Cautiune ce trebuie platita in 5 zile, din care trei sunt de weekend. Daca nu se va depune cautiunea, se va cere o masura mai grea impotriva mea", le-a declarat Udrea jurnalistilor la iesirea de la DNA.

Intrebata despre faptele de care este acuzata, Udrea a afirmat ca dosarul este "legat de fapte pentru care am fost arestata prima data, cu acel credit BRD, acuzatia ar fi de complicitate la abuz in serviciu".

"Nu am cum (sa platesc), toate bunurile mele sunt sechestrate de DNA (...) Ma intreb de ce am mai plecat, de ce nu ma duc direct la puscarie. Daca nu imi platesc cautiunea, se va cere o masura mai grava", a spus ea in fata ziaristilor.

Experti in drept consultati de HotNews.ro au explicat ca controlul judiciar si suma mare impusa drept cautiune (5 milioane de lei) se explica prin valoarea mare a presupusei mite luate de Udrea (aproape 5 milioane de euro). Potrivit expertilor consultati de HotNews.ro, daca Elena Udrea nu plateste suma stabiluta drept cautiune, procurorii DNA vor putea cere o alta masura preventiva, inclusiv arest preventiv. 

Elena Udrea a anunțat că i s-a deschis un nou dosar penal, pentru complicitate de abuz în serviciu. Este vorba despre dosarul împrumutului de la BRD.

”Voi face sesizări la ambasade. Mi s-a inmânat o citație pentru un nou dosar. Cred ca e o parte a DNA care se ocupa numai de mine. DNA are dosare rulante pe banda rulanta despre mine. Noul dosar e legat de faptele pentru care am fost arestată prima dată, creditul BRD. Sunt acuzată de complicitate de abuz in serviciu.

Banii de la Radu Buzăianu au ajuns în campania electorală din 2012, așa cum e și în denunț. E o linșare evidentă a unui lider politic care a avut curajul să arate încrengătura dintre SRI și DNA.
Eu am toate bunurile sechestrate tot de DNA. Ma intreb de ce am mai plecat, de ce nu mă duc direct la puscarie. Daca nu platesc cautiunea, vor recurge la o masura mai grava. O sa contest aceasta ordonanta, ca sa ne prefacem ca respectam statul de drept, mi se incalca toate drepturile.”, a spus Elena Udrea.

Comunicatul DNA

Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaților, la data de 28 octombrie 2015, a cererilor transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale, de reținere și de arestare preventivă), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune (5.000.000 lei) față de inculpata UDREA ELENA GABRIELA, în prezent deputat în Parlamentul României, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 - februarie 2012, funcțiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Udrea Elena Gabriela trebuie să respecte următoarele obligații:
a)să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemată,
b)să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c)să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d)să nu părăsească municipiul București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
e)să nu se apropie de ceilalți participanți la comiterea infracțiunii și martori și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale,

Inculpatei Udrea Elena Gabriela i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

De asemenea, inculpata Udrea Elena Gabriela va depune o cauțiune în valoare de 5.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatei la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.

Inculpatei Udrea Elena Gabriela i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 Așa o fi?