Dragnea: Băsescu ar trebui suspendat mâine, dar trebuie să ne întrebăm dacă are sens

Dragnea: Băsescu ar trebui suspendat mâine, dar trebuie să ne întrebăm dacă are sens

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că, din punctul său de vedere, Traian Băsescu ar trebui "suspendat mâine", precizând însă că un demers de suspendare la final de mandat al actualului preşedinte nu ar avea rost şi l-ar aduce pe şeful statului din nou în actualitatea politică.

Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

El a prezentat mai multe argumente împotriva suspendării, precizând că cei care o iniţiază trebuie să se întrebe dacă acţiunea are rost. Dragnea a spus că o suspendare l-ar transforma pe Băsescu în actor politic de prim plan în campanie, iar el nu îşi doreşte acest lucru.

Dragnea a menţionat însă că, din punctul lui de vedere, Traian Băsescu ar trebui suspendat "mâine", la cum s-a comportat preşedintele, dar trebuie ţinut cont de consecinţele pe care le-ar avea un astfel de demers.

El afirma şi luni seară, referindu-se la suspendarea lui Traian Băsescu, că varianta ca social-democraţii să se trezească împărţind mărţişoare, în timp ce Băsescu ar fi încă preşedinte, iar Victor Ponta -ales între timp şef al statului- ar sta pe tuşă, nu este imposibilă.

El a spus că nu vede niciun câştig politic din acţiunea de suspendare a lui Traian Băsescu şi a făcut apel la raţiune în ceea ce-i priveşte pe social-democraţi. "Eu nu văd niciun câştig politic. Trebuie să vedem dacă nu tulburăm mai mult apele şi îl ajutăm pe Traian Băsescu", a spus Dragnea.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…