Dragnea îl cheamă pe Năstase la reforma din PSD, Năstase face mişto de reforma lui Dragnea

Dragnea îl cheamă pe Năstase la reforma din PSD, Năstase face mişto de reforma lui Dragnea

Dragnea îl cheamă pe Năstase la reforma din PSD, Năstase face mişto de reforma lui Dragnea. Pe blog.

Adrian Năstase a avut foarte multă expertiză şi poate ajuta foarte mult, a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea, el exprimând totodată speranţa ca în viitor fostul premier să contribuie la modernizarea partidului, dar şi în ceea ce priveşte doctrina şi ideologia pe care trebuie să le urmeze PSD, scrie BN24.ro.

„Adrian Năstase a avut foarte multă expertiză şi poate ajuta acest partid foarte mult”, a spus Dragnea, duminică, la Sala Palatului, într-un dialog cu jurnaliştii, citat de Mediafax.

Întrebat de aceştia dacă intenţionează să îi ceară revenirea în partid, actualul şef al PSD a spus că o să-l roage să ajute partidul.

„Nu pot să-i cer. Mă gândesc ca pe viitor să-l rog pe Adrian Năstase să ne ajute atât cât poate el, cu toată experienţa dumnealui, atât în ceea ce priveşte modernizarea partidului, cât şi în ceea ce priveşte doctrina şi ideologia partidului”, a precizat Liviu Dragnea.

Adrian Năstase a scris luni, pe blog, că unii lideri ai PSD cred că reformarea partidului înseamnă se rescrii istoria şi să te ocupi de trecut, deşi adevăratele teme ale modernizării ţin de pericolele globalizării, limitele capitalismului sau redesenarea sferelor de influenţă.

Într-o postare pe blogul său, intitulată ironic „Reforma” în PSD, fostul lider social-democrat Adrian Năstase scrie că a fost întrebat de jurnalişti de ce nu a participat la Congresul PSD de duminică, iar răspunsul este simplu- nu a fost invitat.

Deşi nu face nicio nominalizare, Năstase îl critică pe Liviu Dragnea pentru că a cerut social-democraţilor de la Congres să îşi ceară iertare românilor şi să se despartă de trecutul comunist, fostul premier sugerând că adevăratele teme de dezbatere au lipsit din preocupările celor prezenţi la alegerile interne din PSD.

„Există o anumită tentaţie a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea ?reformei?. Din păcate, unii cred că ?reforma? înseamnă să rescrii istoria şi să te ocupi de teme ale trecutului. Eu cred că temele ?modernizării? sunt legate de pericolele şi şansele globalizării, de limitele capitalismului, de dispariţia capitalului naţional, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influenţă în zona în care trăim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, ?omoară? câte 30 de mici magazine locale, de dispariţia industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, în timp ce 4-5 mari intermediari străini contoleaza preţul la cereale. Există soluţii? Oricum, ar trebui căutate”, a scris Năstase.

Mesajul său este însoţit de o fotografie reprezentând nişte cai fugind. „Caii din imagine fug pentru că le e frică de ceva sau pentru că vor să ajungă undeva”, a scris Năstase, precizând că fiecare poate interpreta cum vrea această imagine.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”