Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

După 10 luni de la inaugurare, AUTOSTRADA ELECTORALĂ a lui Ponta se închide

Inaugurat cu două zile înaintea turului doi al prezidenţialelor, lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu a „crăpat” şi se va închide de luni. Anunţul a fost făcut de CNADNR care a precizat că traficul va fi restricţionat total o lună şi jumătate. Asta dacă vremea va permite efectuarea reparaţiilor în această perioadă. 

Începând de luni, de la ora 8.00, traficul pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi întrerupt total. Cei 22 de kilometri inauguraţi cu mare tam-tam cu două zile înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale s-au „crăpat” în 10 luni de când au fost deschişi circulaţiei. Autostrada Sibiu-Orăştie, care face parte din A1, are 82 de kilometri,  degradarea fiind constatată la kilometrul 60+600, însă, precizează CNADNR, nu din cauza alunecării de teren, ci a unei tasări structurale cauzate de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor.

„Precizăm că instituirea acestei restricţii este necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect). (. ..) Menţionăm că, atât experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 - 2013”, se arată într-un comunicat al Companiei de Autostrăzi, care precizează că lucrările de reparaţii se vor face pe banii constructorului.

Neaga: "La 10 zile a apărut prima fisură. Vă daţi seama că ne-am speriat toţi”

Problemele la lotul 3 al autostrăzii Sibiu Orăştie au apărut încă de la inaugurare. Într-un interviu acordat gândul, şeful CNADNR Narcis Neaga a admis că apariţia primelor fisuri, la 10 zile de la deschiderea lotului 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, construită de italienii de la Salini Impregilo, i-a "speriat pe toţi" şi i-a luat prin surprindere, mai ales că "fisura a apărut unde nu ne aşteptam".

"La 10 zile a apărut prima fisură. Vă daţi seama că ne-am speriat toţi.  Am zis că dacă din cauza alunecărilor, dacă, dacă... Nu vă spunem că problemele mari noi am crezut că sunt la debleul (săpătură - n.n.) acela mare, când au tăiat ei... Nu s-a întâmplat nimic acolo. Noi acolo ne-am temut, sincer. Fisura a apărut unde nu ne aşteptam. Noi sincer acolo ne aşteptam. Doamne, dacă se întâmplă să alunece terenul acolo! Toată iarna am avut maşini de intervenţie puse acolo. Toată iarna am avut camere video. Să vedem dacă se întâmplă ceva. Ne-am temut, vă daţi seama", a declarat Narcis Neaga.

Îşi aminteşte cum, înainte de deschiderea circulaţiei pe lotul 3 Orăştie-Sibiu - unde CNADNR nu a făcut şi recepţia lucrărilor - a organizat o şedinţă cu constructorul şi experţi.

"Când a fost gata totul, am avut o şedinţă. Am luat experţii noştri şi experţii lor. <<Dacă există cel mai mic dubiu că o deschidem acum şi n-o deschidem peste o lună sau peste un an, spuneţi acum>>. Toată lumea zis că din punct de vedere tehnic nu va fi nici o problemă", rememorează Neaga, care spune că expertizele ulterioare au arătat că problemele apărute pe autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3, au fost cauzate de o nerespectare a proiectului de către constructor. 

"Acolo ne-au explicat profesorii universitari că s-a creat un fenomen exact ca la canalul Dunăre-Marea Neagră. Acele forme de relief s-au stabilizat de la sine. Toată iarna am avut maşini de intervenţie puse acolo. Toată iarna am avut camere video. Să vedem dacă se întâmplă ceva. Ne-am temut, vă daţi seama. Şi am zis: <Clarice Dinu/gândul

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! Au intervenit AMERICANII! Filmul contracronometru al salvării Sorinei și abuzul de pe aeroport. Amănunt…

2 RoMAFIA Discuție despre o ȘPAGĂ de 500.000 de euro în biroul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

3 HOPA! Radu Tudor, Antena 3, o acuză pe Dăncilă de TRĂDARE în favoarea Rusiei! „Vă dați seama cine conduce Româ…

4 Document Grindeanu, cu consiliera în Insulele Azore!

5 SURSE Ponta negociază cu Dăncilă nominalizarea Dacianei Sârbu pentru postul de comisar european. Adică nevastă…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade