EXCLUSIV/Tobă va fi ''EJACULAT'' din Guvern! Cioloș e NERVOS!/Surse

EXCLUSIV/Tobă va fi ''EJACULAT'' din Guvern! Cioloș e NERVOS!/Surse

UPDATE/Întrebat despre situația lui Petre Tobă, la Realitatea TV, premierul a confirmat că a discutat deja cu ministrul și așteaptă un răspuns din partea Comisiei de Etică. Cioloș confirmă că în cazul în care se va dovedi că Tobă a plagiat, va fi demis.

”Am cerut ministrului Educației, Adrian Curaj, să vină cu o decizie a Comisiei de Etică. Știu ce mi-a spus ministrul Tobă. Criteriul de integritate rămâne un criteriu esențial.”, a spus Cioloș la Realitatea TV.

UPDATE/Ministrul de Interne, Petre Tobă, a solicitat joi după amiază analizarea lucrării sale de doctorat, a declarat pentru AGERPRES președintele Autorității Naționale de Cercetare Științifică, Tudor Prisăcaru. "Astăzi, după prânz, am primit din partea domnului ministru Tobă o solicitare de analiză a acestei lucrări", a spus Prisăcaru.

"Ședința CNE era planificată pe 11 decembrie. În funcție de programul dumnealor, pentru a se putea asigura cvorumul, vom face o solicitare de analiză dacă se pot întâlni mai devreme", a explicat secretarul de stat.

Amintim ca acest Consiliu National de Etica i-a albit pe Victor Ponta si pe Gabriel Oprea de plagiatele din tezele lor de doctorat, in ciuda verdictelor contrare date de Universitatea din Bucuresti si de profesori de la aceasta institutie.

                        ----------

Primul-ministru Dacian Cioloș a primit foarte nervos vestea că Petre Tobă și-a plagiat teza de doctorat și îl va da afară din Guvern! Cioloș nu va mai aștepta verdictul, l-a chemat pe Tobă să-și anunțe demisia spun surse din Guvern!

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat joi ca daca in cazul ministrului de Interne, Petre Toba, va exista un verdict de plagiat, „nu poate fi decat o singura solutie”.

„Obiectivul de integritate este fundamental si un obiectiv la care premierul si Guvernul tin foarte mult. Daca va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decat o singura solutie. Vom vedea verdictul si vom avea si solutia”, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. 

Consiliul National de Etica al Ministerului Educatiei va analiza cazul privind posibilul plagiat al lui Petre Toba in sedinta din 11 decembrie, indiferent daca pana atunci va fi primita sau nu o sesizare in acest sens, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Noul ministru de Interne, Petre Toba, care a condus Politia Romana in ultimii trei ani, se alatura listei cu demnitari suspectati ca si-au plagiat tezele de doctorat, potrivit Press One, care scrie capeste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi copiate din diverse lucrari.

Press One scrie, sub semnatura Emiliei Sercan, ca peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei cu care noul ministru de Interne, chestorul principal Petre Toba, a obtinut titlul de doctor in Stiinte Militare si Informatii sunt copiate ad litteram din lucrari de specialitate sau din referate postate pe internet, fara utilizarea ghilimelelor si fara a respecta normele nationale si internationale de citare in opere stiintifice.

Contactat pentru a comenta situatia, Petre Toba a declarat ca lucrarea sa de doctorat a fost una practica. „Ce pot sa va garantez este ca am lucrat la teza de doctorat cu buna-credinta, ca am facut o lucrare aplicata si ca am avut sansa sa pun in practica ceea ce am studiat acolo in cel de-al doilea mandat de inspector general al Politiei Romane”, a spus el.

Petre Toba a urmat cursurile doctorale la Catedra de Strategie Militara si Securitate, Departamentul Operatii Intrunite, Studii Strategice si de Securitate din cadrul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”.

De la pagina 14 la pagina 21, continutul este copiat cuvant cu cuvant, fara ghilimele si fara trimitere catre sursa originala, dintr-un referat intitulat „Crima organizata transnationala – o amenintare pentru piata mondiala”, fiind folosite inclusiv aceleasi titluri de subcapitole prezente in referat, iar de la pagina 21 la pagina 29 continutul este preluat, fara utilizarea sursei si fara citare, dintr-un referat intitulat „Aspecte generale ale crimei organizate”, sustinut in cadrul Masterului de Studii de Securitate si Aparare de la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”.

De la pagina 29 la 32, continutul tezei lui Petre Toba este identic cu prezentarea facuta cartii lui Ionel Tucmuruz „Crima organizata transfrontaliera. Factor de insecuritate pentru natiuni” pe pagina de internet a editurii unde aceasta a fost publicata in 2011, Editura Universitara. De asemenea, incepand cu pagina 78 si pana la pagina 90, teza de doctorat a lui Petre Toba are acelasi continut cu paginile 15–26 din lucrarea lui Ionel Tucmuruz.

De la pagina 118 la 119, Petre Toba copiaza din studiul „Fortele de supraveghere si avertizare timpurie ale armatei romane – partea a sistemului de avertizare al NATO”, semnat de colonelul Octavian Dumitrescu, si publicat in volumul „Integrarea Euroatlantica. Prioritati Post-Praga”, aparut in 2002 la Editura Academiei de Inalte Studii Militare din Bucuresti.

O eroare grosolana de citare apare in teza lui Petre Toba in privinta a doi autori bine-cunoscuti, Joseph Stiglitz si Barry Buzan, care sunt inclusi la litera A a bibliografiei finale, inaintea numelor lor fiind trecuta particula Apud, care in regulile academice de citare inseamna "dupa" sau "dupa cum apare la". Ceea ce indica faptul ca autorul tezei a crezut ca Apud ar fi numele de familie al celor doi autori: Apud Stiglitz Joseph si Apud Barry Buzan.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante