Explicaţia lui Ponta pentru mesajul postat săptămâna trecută pe Facebook: Importanţa schimbării regimului Băsescu şi respectarea proiectului politic

Explicaţia lui Ponta pentru mesajul postat săptămâna trecută pe Facebook: Importanţa schimbării regimului Băsescu şi respectarea proiectului politic

Mesajul postat de prim-ministrul României săptămâna trecută, pe pagina personală de Facebook, a fost unul din subiectele cele mai dezbătute, preşedintele PSD oferind precizări asupra ceea ce a vrut să transmită prin postarea menţionată.

„Mesajul pe care l-am pus pe pagina mea. Eram în drum spre Sebeş. Am putut să mă gândesc la lucrurile pe carele aveam în minte. Am vrut să dau un mesaj foarte clar că în noiembrie proiectul nu este Ponta preşedinte şi Tăriceanu prim-ministru sau Tăriceanu preşedinte şi Ponta prim-ministru (…) În noiembrie proiectul este, cu adevărat, dacă schimbăm regimul Băsescu şi facem ceva mai bun. Trebuie să avem un preşedinte care să nu continue ceea ce a făcut Băsescu. Ideea a fost: Atenţie la proiect! Să batem regimul cu care de nouă ani şi jumătate ne luptăm”, a declarat Victor Ponta.

Liderul de la Palatul Victoria a adăugat că rândurile exprimate pe pagina sa personală de Facebook au fost în primul rând, un mesaj pentru „cel mai mare partid din Românie”:

„A fost şi un mesaj pentru propriul meu partid. Atenţie PSD! (…) Este cel mare partid din Românie, cel care a făcut cele mai multe schimbări. Nu, haideţi să facem planul pe care l-am promis oamenilor şi apoi fiecare are locul lui. Vom rămâne mutilaţi după aceşti 10 ani.”, a subliniat prim-ministrul României.

De asemenea, Ponta şi-a expus punctul de vedere în ceea ce priveşte prerogativele primului om în stat, precizând că nu trebuie concentrată puterea executivă în mâinile unui singur om: „Eu nu cred, nici după prezidenţiale, că toată puterea trebuie să fie în mâinile unui om”, a declarat prim-ministrul şi punctând faptul că anumite atribute sunt ale prim-ministrului. „PSD-ul nu trebuie să aibă toate funcţiile tot pentru simplul motiv că lumea de după noiembrie trebuie astfel faţă de regimul lui Băsescu”.

Victor Ponta a vorbit şi despre cazul fostului liberal Mircea Diaconu, dar şi despre Radu Stroe, politician propus pentru excludere din PNL.

În ceea ce priveşte chestiunea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai, liderul de la Palatul Victoria şi-a exprimat optimismul în ceea ce priveşte o decizie a justiţiei care să îi dea dreptate fostului liberal, ceea ce ar duce la acceptarea acestuia în rândul candidaţilor pentru aceste europarlamentare

„Eu sper ca justiţia să-i dea dreptate lui Mircea Diaconu şi să-l lase să candideze”, a afirmat preşedintele PSD care a vorbit şi de situaţia unu alt liberal, Radu Stroe.

„Am văzut şi eu emisiunea cu Radu Stroe şi a spus adevărul. Aşa este, a venit împreună cu Crin Antonescu şi Liviu Dragnea la mine acasă. Da, a fost adevărat că la un moment dat am vrut să facem liste comune pentru europarlamentare. Trădarea este faţă de cei cărora le-ai cerut să te voteze. Lumea îţi aduce aminte că noi am fost împreună (n.r. - Stroe, Dragnea, Antonescu). Am fost împreună până acum câteva luni pentru că aveam un plan comun”, a precizat Victor Ponta subliniind că în trecut a purtat o discuţie cu Antonescu în care liderul PNL îi cerea prim-ministrului să-l numească pe Radu Stroe ministru de Interne.

Liderul de la Palatul Victoria nu a oferit un răspuns clar în ceea ce priveşte o posibilă candidatură pentru funcţia de preşedinte al României, dar a avertizat că „până pe 16 noiembrie noaptea nu scapă” de el din poziţia de prim-ministru. De asemenea, a punctat faptul că pe 21 decembrie va putea fi găsit „la poarta Cotroceniului”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...