EXPLOZIV/Cioloș i-a raportat președintelui unde sunt GĂURILE din BUGET. Trei sunt ministerele PROBLEMĂ

EXPLOZIV/Cioloș i-a raportat președintelui unde sunt GĂURILE din BUGET. Trei sunt ministerele PROBLEMĂ

Trei miniștri sunt îngroziți de ce au găsit în ministerele lor în scurtul timp în care au început să ceară cifrele cu plățile. În primul rând, cifrele ''senzaționale'', cu care propaganda de casă a lui Ponta și a PSD ne-a intoxicat ca pe maimuțe în ultimele 6 luni, nu sunt nici pe departe reale.

Ministresa finanțelor stă de două zile pe post de PC la birou și toți zbârnâie cum n-au zbârnâit niciodată, bagă la rapoarte. Straniera e calmă și strâmbă din nas. L-a asigurat pe Cioloș că nu e chiar dezastru, că va fi vorba doar de ajustări și mari reorientări de fonduri între ministere. Dar sunt găuri mari, generate de marea diferență între veniturile estimate și cele realizate. Și că se vor pierde MULȚI BANI DIN CAUZA FONDURILOR EUROPENE.

Al doilea loc unde se lucrează de zor și unde e groasă e la Ministerul Transporturilor. Unde se vor pierde foarte mulți bani europeni pe lucrări începute și neterminate. Bani care trebuie alimentați din Bugetul pentru 2016. Același lucru este și la Fondurile Europene unde, spun sursele noastre, telefoanele sunt pe roșu cu ADR-urile, cu firmele, cu cei de la UE. Se speră ca în ultimele apropape 40 de zile să se salveze cât mai multe proiecte neterminate. Pentru că e vorba despre sume uriașe de bani, de peste două miliarde de euro! 

Cioloș a vrut să îl informeze pe președinte în legătură cu aceste aspecte și i-a cerut să accepte un proiect de buget multi-anual, după modelul UE și în conformitate cu noul ciclu de fonduri europene.

La fostul minister al lui Dragnea, condus acum de Dâncu, s-a luat, deocamdată, doar măsura sistării oricăror plăți. Până la noi ordine. Dâncu, nefiind de specialitate, va primi ajutor de la finanțe și fonduri europene. Însă deja, prin presă, au apărut liste cu plățile făcute imediat după demisia lui Ponta de Nuștiucum aia lăsată de Dragnea la butoane...


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro