EXPLOZIV/Dragnea vrea SALARII MARI și pentru HOȚII MICI

EXPLOZIV/Dragnea vrea SALARII MARI și pentru HOȚII MICI

Liviu Dragnea, a declarat joi, la Ramnicu Valcea, ca decizia privind majorarea indemnizatiilor lunare pentru cele mai inalte functii de demnitate publica ar putea fi o greseala daca nu se continua cu majorarea salariala a intregului personal din sistemul public. Mai mult, Dragnea a declarat ca alesii locali trebuie sa beneficieze de aceleasi avantaje pe care le au si parlamentarii.

"Am avut o intalnire foarte buna cu organizatia PSD Valcea, unde s-au discutat cu colegii primari probleme administrative legate in special de proiectele de dezvoltare, dar si alte chestiuni legislative. De exemplu, despre pensiile primarilor, de fapt despre statutul lor daca sunt demnitari sau nu. Sunt anumite institutii care ii considera demnitari si pentru asta suporta foarte multe riscuri, dar atunci cand ar trebui sa beneficieze de anumite drepturi nu mai sunt considerati demnitari, ci sunt considerati functionari publici. In opinia mea, primarul trebuie sa beneficieze de toate avantajele unui ales asa cum beneficiaza si celelalte categorii de demnitari care sunt alesi, parlamentari", a precizat Liviu Dragnea citat de Agerpres.

Dragnea a facut aceste afirmatii in contextul in care parlamentarii pregatesc un proiect de lege privind acordarea unor pensii speciale alesilor locali. Potrivit Adevarul.ro, mai multi deputati din toate partidele politice au semnat o propunere legislativa prin care presedintii de Consilii Judetene, primarii si viceprimarii ar primi pensii speciale. Indemnizatiile sunt calculate dupa modelul celor pentru parlamentari si pornesc de la 400 de lei pentru primarii de comune si pot ajunge la peste 5.000 de lei pentru un sef de Consiliu Judetean.

Proiectul de lege a fost inregistrat la Camera Deputatilor in ultima de sesiune parlamentara, 30 iunie, mai scrie Adevarul.

Coordonatorul politic al PSD s-a referit si la ordonanta adoptata miercuri de Guvern privind majorarea salariilor primilor oamenilor in stat.

"Am discutat si despre decizia de ieri a Guvernului, acea ordonanta privind maririle de salarii ale primilor oameni in stat. O decizie care nu neaparat a fost criticata, dar in opinia mea este foarte clar ca, daca aceasta decizie ramane una singura si nu este un inceput pentru a ridica nivelul de salarizare in tot sistemul public, atunci ea va ramane o greseala. Nu trebuie sa uitam ca sunt zeci de mii, sute de mii de oameni care lucreaza in sistemul public si care au salariile foarte mici. Daca functionarul de acolo care are foarte multe raspunderi care are foarte multe riscuri dupa o legislatie extrem de stufoasa, de interpretabila, sta cu un salariu extrem de mic, sigur este interesat sa-si gaseasca un alt loc de munca si acum suntem in situatia in care locurile de munca de la primarii nu sunt ocupate pentru ca oamenii care au o pregatire serioasa isi cauta in alta parte", a mentionat Dragnea.

Indemnizatiile lunare pentru cele mai inalte functii de demnitate publica din Romania se majoreaza incepand cu luna august a acestui an, a anuntat premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria.

Liviu Dragnea se afla intr-un turneu in tara pe la diferite organizatii judetene. Coordonatorul politic al PSD a ajuns miercuri la Sibiu dupa ce a fost la PSD Mures, unde organizatia PSD este asigurata de un lider interimar, de asemenea condamnat pentru conflict de interese, iar joi a mers la Valcea si Arges, alte doua organizatii unde nu exista un presedinte.

Potrivit presei locale, Dragnea doreste ca pana la sfarsitul lunii sa se organizeze alegerile interne la nivelul organizatiilor, urmand ca in septembrie sa se definitiveze listele de candidati.

Presa locala din Valcea si Arges, unde Dragngea alaturi de Dolineaschi urmeaza sa ajunga joi, scrie ca cele doua organizatii sunt divizate, ceea ce a spus Dragnea si despre organizatia PSD Sibiu.

Turneul lui Dragnea si Dolineaschi a inceput pe 17 iunie cu organizatiile PSD Iasi si PSD Botosani, la cateva zile dupa ce presedintele PSD Victor Ponta a plecat din tara.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...