EXPLOZIV/Nelu Iordache l-a DETONAT pe Ludovic Orban la DNA

EXPLOZIV/Nelu Iordache l-a DETONAT pe Ludovic Orban la DNA

Conducand detasat in topul „denuntatorilor model”, in ciuda concurentei acerbe din ultima vreme, Nelu Iordache tocmai si-a dat obolul pentru relansarea unei anchete care poate zgudui din nou din temelii clasa politica. Sau cel putin atat cat a mai ramas din ea.

 Iar de aceasta data, dupa cum sustin sursele noastre, cap de afis pe lista neagra ar fi liderul liberal Ludovic Orban, pe care il vor rascoli, cat de curand, amintirile de cand era ministru al Transporturilor. Un mandat cu desoebite realizari, cel putin pentru conturile firmei „Romstrade” a miliardarului din Adunatii Copaceni. Numai ca, fire recunoscatoare, uite ca Nelu Iordache se pare ca nu a uitat binele facut de bunul sau amic si, probabil cunoscand pasiunile muzicale ale acestuia din urma, i-a compus o adevarata balada in care ii lauda darzenia cu care a atribuit contractul pentru constructia soselei Transalpina. Iar textul l-a inmanat unui procuror DNA.

Frati de jeep

270 milioane de euro a costat soseaua neterminată la care a lucrat ROMSTRADE
Printre multele pasiuni comune ale bunilor prieteni Ludovic Orban si Nelu Iordache se numara si autoturismele de lux. Insa cum pe vremea cand se afla in Opozitie liberalul nu prea avea cum sa-si satisfaca pe cont propriu costisitorul sau hobby, afaceristul din Adunatii Copaceni i-a sarit ina jutor si l-a dotat cu un ditamai „jipanul”. Pe care insa, in euforia produsa probabil doar de placerea de a conduce un asemenea bolid, politicianul l-a proptit in anul 2005, la intersectia strazilor Vasile Lupu si Aron Densusianu, intr-un tramvai. Iar persoana grav ranita a fost trecuta la „victime colaterale”. Peste doar trei ani insa, in 2008, Ludovic Orban a ajuns ministru al Transporturilor si s-a revansat cu varf si indesat.

Dedicatie de 270 milioane de euro

Nelu Iordache si-a adus aminte de combinatiile făcute cu Ludovic Orban
Nelu Iordache a primit pentru firma sa „Romstrade” o dedicatie de 270 milioane de euro pentru constructia soselei Transalpina. Nu din fonduri europene, ca in celalalt dosar in care este anchetat, ci direct de la buget. Si, normal, cu o asemenea infuzie fabuloasa de capital cu bani de la stat, „regele asfaltului” s-a apucat de lucru. Cum a putut si el. De fapt, cam in dorul lelii, daca este sa ne luam dupa dubla expertiza, contabila si tehnica, pe care procurorii anticoruptie o au atasata la dosarul tot mai stufos cu privire la Transalpina. Iar expertii au stabilit ca prejudicul estimat adus bugetului Ministerului Transporturilor in urma „fratiei” dintre Orban si Iordache se ridica la nu mai putin de 100 milioane de euro. Paguba reprezentata, de o parte, de degradarea imediata a unor portiuni de drum construite de „Romstrade”, dar mai ales de plata unor lucrari fictive, care pur si simplu nu s-ar fi efectuat in realitate. Mai mult, lucrarea nu a fost predata oficial nici macar in ziua de astazi, in urma intrarii „Romstrade” in insolventa, in data de 5 octombrie 2012, suspendandu-se contractul de executare a lucrarilor de modernizare a DN 67 C Bengesti – Sebes.

Nicio ancheta fara Udrea

Si cine ar putea sti mai bine dedesubturile acestei afaceri, una dintre cele mai profitabile facute vreodata de un om de afaceri cu statul roman, decat Nelu Iordache. Cel care nu s-a dat la o parte sa-l „umfle” pe fostul sau binefacator, Ludovic Orban, care ar fi dat orice sa nu ajunga erou  de „balada”. Mai ales ca Iordache a cantat-o nu la vreo carciuma, ci in birouirle procurorilor DNA. Dar liberalul nu e singurul protagonist al “baladei”, afaceristul din Adunatii Copaceni acordandu-i si Elenei Udrea un rol de frunte in epopeea platilor pentru constructia Transalpinei. Cătălin TACHE

 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /