EXPLOZIV/PARLAMENTARI CUMPĂRAȚI cu 20.000 de euro bucata! Un PERSONAJ CHEIE s-a SPOVEDIT la DNA

EXPLOZIV/PARLAMENTARI CUMPĂRAȚI cu 20.000 de euro bucata! Un PERSONAJ CHEIE s-a SPOVEDIT la DNA

Se spune, si doar politicienii si miliardarii Romaniei o stiu deopotriva atat de bine, ca banii nu au miros. Si, dupa acelasi principiu, nici macar gunoiul. Mai ales atunci cand aduce profituri anuale uriase, de ordinul zecilor de miliarde de euro. Insa cum partenerii occidentali sunt de felul lor mai carcotasi si o tin langa cu ecologizarea si reciclarea, maharii care controleaza puternica mafie a gunoaielor din Romania au avut nevoie de un nou cadru legislativ, care sa impace atat si capra, cat si varza. Adica sa insele si vigilenta comisarilor europeni de la Bruxelles, dar si sa le permita sa fure in continuare cat nu reusesc toti baronii din tara la un loc. Si asa au pritocit o noua lege a deseurilor, care trebuia insa trecuta si prin Parlament. Ce-i drept, se pare ca nu a fost deloc usor, mai ales ca fostul sef al statului, Traian Basescu a prins de veste si a stopat, pentru moment, toata combinatia baietilor destepti din domeniul salubrizarii.

Morisca deseurilor 

Poate nu deloc intamplator, adevaratii smecheri care de-a lungul vremii si-au construit imperii financiare de pe urma contractelor cu statul s-au retras in ultima vreme intr-un con de umbra. Au renuntat la asfaltari, la canalizari sau alte lucrari de reabilitare a infrastructurii si s-au multumit sa activeze in atat de productivul domeniu al salubrizarii. Este suficient sa amintim doar ca pana si atat de informatul Ioan Rus si-a convins  ginerele sa renunte la imobiliare si sa se apuce de gunoaie. Pentru ca, aici, banii care se pot obtine sunt pur si simplu fara numar, iar posibilitatile de verificare ale procurorilor, chiar in cazul declansarii anumitor anchete, mult mai limitate. Mai ales ca marii jucatori implicati pe piata gunoaielor au facut o intelegere tacita, care sa ingreuneze orice eventuala cercetare a afacerilor derulate. Astfel, au pus la cale o adevarata morisca, prin care cei din Dobrogea castigau contractele de salubrizare prin Teleorman sau nordul indepartat al tarii, moldovenii faceau afaceri in Ardeal si cei din Cluj strangeau gunoiul din alte judete. Mergeau astfel bara-bara, pastrandu-se un echilibru care facea sa castige toata lumea implicata in aceste combinatii.

Agatati de Curtea de Conturi

Afacerea cu strangerea gunoiului este cea mai banoasa din Romania zilelor noastre
Numai ca, asa cum s-a intamplat si in nenumarate alte cazuri de demnitari, politicieni sau miliardari care se credeau intangibili in fata legii, si cei din mafia gunoaielor au primit o adevarata lovitura in moalele capului de acolo de unde se asteptau mai putin: de la inspectorii Curtii de Conturi. Asa ca, dupa ce s-au dumirit ca socotolelile strambe prezentate la control de catre primariiile care achitau cu generozitate sume uriase firmelor de salubrizare se puteau datora doar unei duble contabilitati, oamenii lui Nicolae Vacaroiu au dat drumul mai departe la hartii. Si, in disperare de cauza, cei care controleaza din umbra mafia gunoaielor si-au dat seama ca au nevoie urgenta de o noua lege a deseurilor. Mai ales ca de la Bruxelles se faceau presiuni imense ca Romania sa implementeze costisitoarele statii de transfer a deseurilor, care sa preia 50 la suta din actualele depozite. Si, fie vorba intre noi, buba cea mare este tot la reciclare, pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, desi ne-am luat angajamente sforaitoare in acest sens, si in ziua de astazi cota reala a deseurilor reciclate in Romania este de doar doi la suta.

Platiti cash

Toate bune si frumoase, noua lege a salubrizarii mergea ca unsa, numai ca serviciile secrete par sa-si fi facut la acea vreme datoria si informatia a ajuns la urechile presedintelui – jucator Traian Basescu. Cel care, intr-o iesire publica, a transmis un mesaj care nu a fost inteles decat de catre initiati, avertizandu-i pe cei implicati in mafia gunoaielor ca stie ce se pregateste si ca nu va inghiti sub nicio forma legiferarea acestei combinatii atat de profitabile. Asa ca, stiind ca Basescu este greu de intors, chiar si pe sfarsit de mandat, „regii gunoaielor” au trecut pur si simplu la cumpararea de parlamentari care sa le asigure voturile necesare pentru a trece legea salubrizarii in forma dorita de ei. Iar dupa cum sustin sursele noastre, daca „formatorii de opinie” au primit si cate 40 -50.000 de euro, un simplu parlamentar din teritoriu a incasat 20.000 de euro pentru a apasa cum trebuie pe buton la momentul oportun. Extrem de interesant este insa faptul ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia serviciilor secrete si automat si a procurorilor Laurei Codruta Kovesi, marea majoritate a acestor plati s-au facut cash, cu bani la punga! In disperare de cauza, cei din mafia gunoaielor s-au vazut nevoiti sa-si foloseasca si „sagetile” impuse in Guvernul Ponta, asa ca, pana la urma, au obtinut legea mult voita printr-o Ordonanta de Urgenta. Ceea ce nu inseamna nicidecum ca parlamentarii cumparati de catre gunoieri cu 20.000 de euro bucata au scapat de ancheta DNA, care se  afla in plina instrumentare. Mai ales ca unul din „capii” intregii combinatii s-a „spovedit”  deja in fata oamenilor Laurei Codruta Kovesi.  Cătălin TACHE

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /