EXPLOZIV/Ponta, cu nasul în c...rul lui Putin la Baku

EXPLOZIV/Ponta, cu nasul în c...rul lui Putin la Baku

 Ponta a plecat la Baku, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene, care a avut loc vineri seară. Mai mult, deși face pe dușmanul rușilor prin țară, pentru proștii care îl cred, s-a pus chiar în spatelelui Putin.

Decizia lui Ponta de a merge în Azerbaidjan este cu atât mai surprinzătoare cu cât liderii europeni cu greutate au boicotat Jocurile Europene, în semn de protest faţă de regimul lui Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului. Liderii UE reproşează Azerbaidjanului situaţia nerespectării drepturilor omului în această ţară. În ultimul an, guvernul azer este acuzat că ar fi redus la tăcere media independentă.

Înainte de debutul jocurilor de la Baku, ministrul de externe azer a ameninţat că vă respinge acreditarea tuturor jurnaliştilor care scriu "împotriva integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi independenţei Azerbaidjanului".

Potrivit unor surse politice, la deschiderea Jocurilor Europene a fost invitat şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, însă acesta a refuzat. Agenţia de presă bulgară Novinite anunţa, joi, că la ceremonie şi-a anunţat participarea şi premierul bulgar Boiko Borisov, însă prezenţa lui în tribune n-a putut fi observată încă. La Baku au fost prezenţi, însă, Valdimir Putin, preşedintele Rusiei, Alecsandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, liderul Turciei, Recep Erdogan, preşedinţii Serbiei şi Muntenegrului, precum şi Victor Ponta. Premierul român s-a aşezat exact în spatele preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Astfel, premierul României a repetat episodul Soci. Anul trecut, liderii europeni au boicotat ceremonia de deschidere a Olimpiadei de iarnă de la Soci. Însă Ponta a participat la dineul oferit de Vladimir Putin, prilej cu care s-a fotografiat alături de liderul rus şi de fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

 


Sursa foto/Adevărul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului