EXPLOZIV/Ponta, DECLARAȚII ȘOCANTE la B1 TV: Voi ANULA mărirea salariilor pentru DEMNITARI, e BLAT Iohannis-Oprea!

Victor Ponta a intervenit telefonic la B1TV, la emisiunea lui Cătălin Striblea, la ora 22.48, și a spus că mărirea salariilor pentru demnitari este un blat între Klaus Iohannis și Gabriel Oprea. Penalul a mai spus că el nu a fost de acord dar că a înțeles că președintele și premierul interimar s-au înțeles peste capul lui să-și mărească salariile. Ponta a spus că va anula în următoarea ședință de guvern ordonanța de guvern emisă de premierul interimar.

Ponta s-a declarat nemulțumit de faptul că i-a fost ascunsă decizia luată de Oprea, însă și mai supărat a fost după ce Administrația Prezidențială, prin vocea lui Dan Mihalache, a negat o întelegere cu premierul interimar.

”Eu nu am fost de acord cu această ordonanță. Eu miercuri am ajuns la București și am aflat de ea. Eu i-am spus lui Gabriel Oprea, Rovanei  Plumb și Eugen Teodorovici că nu sunt de acord cu ea. Ei au zis că e o discuție cu domnul Iohannis și nu am vrut să mă bag. Acum, văd că domnul Dan Mihalache spune că președintele nu s-a băgat și eu îl cred.

Vom adopta o altă decizie și miercuri vom adopta o decizie prin care nu se mai măresc salariile demnitariilor decât în clipa în care se măresc la toți bugetarii.

Sunt jocuri de 2 bani în care președintele face ceva și apoi dă vina pe altcineva.”, a spus Victor Ponta la B1 TV.

 Anterior intervenției lui Ponta, și consilierul prezidențial Dan Mihalache a avut o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Ultimul Cuvânt de la B1 TV, moderată de Cătălin Striblea.

Consilierul a infirmat zvonurile conform cărora Iohannis i-ar fi cerut lui Oprea să majoreze indemnizațiile demnitarilor, precizând că astfel de informații încep să se vehiculeze din cauza unor partide care încearcă să paseze responsabilitatea adoptăii unor astfel de măsuri. Mai mult, el a spus că nici nu știe ca Iohannis și Oprea să fi avut o discuție pe această temă, iar Administrația Prezidențială a primit doar o grilă de salarizare prin care a fost informată, decizia politică aparținând guvernului sau parlamentului.

”Iohannis a spus doar că este nevoie ca demnitarii să primească remunerații pe măsură pentru că nu este corect ca un ministru să fie plătit mai puțin decât oameni din subordinea sa”, a continuat Dan Mihalache.

”Discuția despre mărirea salariilor demnitarilor este mai veche. Datează din luna martie, din câte știu eu. De ea știa și Victor Ponta la momentul respectiv”, a mai adăugat acesta. Mihalache a spus că măsura chiar era un angajament al guvernului pentru începutul verii.

”Mi-aș dori ca partidele să nu dea dovadă de populism și demagogie și să spună că demnitarii trebuie să aibă salarii mici și să umble cu bicicleta”, a mai declarat consilierul prezidențial în finalul intervenției.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!