EXPLOZIV/ȘPĂGARA săltată de DNA este SOȚIA MORALISTULUI Ghe. Iancu, fostul AVOCAT al POPORULUI

EXPLOZIV/ȘPĂGARA săltată de DNA este SOȚIA MORALISTULUI Ghe. Iancu, fostul AVOCAT al POPORULUI

Surpriză de proporții! Mihaela Udrea, directoarea șpăgară săltată de procurorii DNA este soția fostului Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, potrivit declarațiilor de avere ale celor doi. Iancu este invitat frecvent de posturile de televiziune pentru a comenta aspecte de constituționalitate dar și să opineze asupra dosarelor de corupție....

Gheorghe Iancu a fost Avocatul Poporului din 2011 pana in 2012, in plin razboi USL-PDL. Parlamentarii USL nici nu au fost prezenti la votarea numirii lui Gheorghe Iancu, iar in plina actiune menita sa il inlature pe presedintele Traian Basescu de la Cotroceni, USL l-a revocat pe Iancu, numindu-ul interimar pe Valer Dorneanu.

Avocatul Poporului avea un rol strategic in razboiul de atunci pentru ca numai el putea contesta la CCR anumite acte normative. Iancu s-a numarat printre liderii 'decapitati' de USL dupa preluarea puterii, dupa ce Vasile Blaga fusese inlocuit de Crin Antonescu la sefia Senatului.

Potrivit ultimei declaraţii de avere postate de Mihaela Udrea, în iunie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, aceasta are un teren agricol în judeţul Ilfov, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, cumpărat în 2014, precum şi două terenuri intravilane - unul de 500 de metri pătraţi, cumpărat în 2008, tot în Ilfov, şi celălalt de 900 de metri pătraţi, achiziţionat în 1993, în judeţul Prahova.

De asemenea, Mihaela Udrea are un apartament de 88 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în anul 2012, o casă de vacanţă de 80 de metri pătraţi, în judeţul Prahova, şi o casă de 150 de metri pătraţi cumpărată în anul 2000 în Bucureşti.

Directoarea din Ministerul Sănătăţii mai are şi un autoturism BMW X 3, cumpărat în 2010, precum şi bijuterii şi ceasuri în valoare de 6.500 de euro, dobândite în perioada 2000 - 2012.

La capitolul venituri, ea declară un salariu anual de 45.749 lei obţinut de la Ministerul Sănătăţii, în timp ce soţul său menţionează venituri anuale de 105.737 lei din salariul de la Facultatea de Drept a Universităţiii Bucureşti, precum şi un salariu anual de 47.351 lei obţinut ca şi consilier la Senat.

Mihaela Udrea mai menţionează venituri totale de 85.000 de euro din alte surse - un contract de donaţie din 2011 (30.000 euro) şi trei contracte de împrumut din perioada 2011-2014.

În declaraţia de interese ea precizează că este membru al Unifarm, de unde a încasat 2.600 de lei.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”