Ficusul se dă ÎNGRIJORAT

Ficusul se dă ÎNGRIJORAT

Aflat în Italia, deci departe de prietenul Ponta,  Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat marți de faptul că la Institutul Cultural Român (ICR) conducerea este schimbată "pe șest", arătând că această instituție trebuie scoasă din zona trocurilor politice. "ICR este o instituție care ține de ceea ce numim diplomație publică. Este o instituție creată pentru a duce imaginea pozitivă a României mai departe, pentru a arăta unei lumi întregi care este valoarea enormă a culturii românești, care sunt valorile noastre și care sunt credințele noastre", a spus președintele Iohannis la o întâlnire cu studenții români din Italia.

Șeful statului a precizat că "toate acestea nu se fac ușor, ci cu oameni dăruiți și cu proiecte bine gândite, îndrăznețe și vizibile".

"Din acest motiv, ceea ce se întâmplă în aceste zile la ICR, unde tocmai se schimbă pe șest conducerea, mă îngrijorează. Eu cred că ar fi nevoie de o dezbatere publică pentru a reuși împreună să vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem să restructurăm institutul să-l facem performant în sensul menționat. Este nevoie de profesioniști, de oameni care știu cum se construiește un proiect cultural, ce înseamnă managementul cultural în secolul XXI", a subliniat Klaus Iohannis.

El a arătat că, "după ce știm aceste lucruri, poate reușim să scoatem ICR din zona trocurilor politice și să-l introducem în zona diplomației publice".

S-a dat și el un pic cocoș în fața studenților!


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...