George Maior, şeful SRI: „Directorii CIA nu vin în România pentru a face diplomaţie sterilă“

George Maior, şeful SRI: „Directorii CIA nu vin în România pentru a face diplomaţie sterilă“

„S-au făcut mari greşeli în anii ’90, pe care trebuie să ni le asumăm ca orice organizaţie serioasă. Apoi, procesul de reformă umană, de procese interne schimbate, de adaptare la exigenţele acestea ale lumii informaţiei, toate au presupus reforme, unele dureroase din punct de vedere intern, care au dus la rezultate bune. Cred că populaţia le-a înţeles, a văzut eficienţa lor, cel puţin în partea vizibilă a luptei împotriva corupţiei, dar şi în partea de relevanţă externă a Serviciului, acest Serviciu care se ridică la cele mai înalte standarde ale serviciilor clasice de informaţii“, a explicat George Maior .

Totodată, el a subliniat că SRI colaborează, pe plan extern, cu instituţii precum CIA, iar astfel ţara e „legată prin fire nevăzute de mulţi cu mari puteri europene şi mondiale“.

„Nu vin directorii CIA sau MI 6 în România pentru a face politeţe sau o diplomaţie sterilă. Vin pentru că au interesul să vină, pentru că au ce lua de la noi, cum şi noi avem ce lua de la ei, în sens de informaţii, de schimb de informaţii, de acţiuni comune“, a mai spus şeful SRI.

În acelaşi timp, Maior a precizat că SRI face parte din „Clubul de la Berna“, „cea mai importantă organizare multilaterală a cooperării dintre serviciile din Uniunea Europeană pe un schimb permanent de informaţie, de cunoaştere “, un aspect important pentru România, care a ajuns să coopereze pe plan european şi să primească informaţie.

„Să ajungi să primeşti informaţie este un lucru extraordinar pentru un stat“, a conchis el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...