Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins solicitarea de recuzare a completului de judecători făcută de baronul de Brăila, Bunea Stancu

Înalta Curte de CasaŢie si Justiţie a respins solicitarea de recuzare a completului de judecători făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu.

Baronul PSD de Brăila a invocat în solicitarea sa motivul că nu este normal ca o instanţă care s-a ponuntat pe o cauză asemănătoare cu a să se pronunţe şi în cazul lui.

În ambele dosare este acuzat că a dirijat fondurile publice către propriile sale buzunare. Pentru a scăpa de dosare, Bunea Stancu s-a folosit o serie de trucuri avocăţeşti toate pentru a amâna pronunţarea sentinţei. Iata ne noteaza colegii dela gandul.info

Dosarul nr 1: conflict de interese de 7 milioane de lei

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar, potrivit ANI.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive, cât şi hotărârile Consiliului Judeţen Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club “Dunărea” Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei, informează Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI).

Traseul dosarului: Bunea Stancu a contestat decizia instanţei la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a respins acţiunea lui Bunea Stancu, iar acum cazul de află în recurs la Curtea Supremă care va emite soluţia finală.

Cazul a avut termen marţi, 17 iunie. Apărarea lui Bunea Stancu a decis să folosească un truc pentru a amâna sentinţa. Astfel, la termenul de astăzi a fost depusă o cerere de intervenţie în dosar. Asta înseamnă că o persoană care nu era parte în proces a solicitat să fie introdusă în el. Judecătorii au dat o amânarea generoasă în acest caz până pe 4 noiembrie.

Dosarul nr 2: Şi-a dat contracte de 638.000 euro

În al doilea dosar, Bunea Stancu a fost acuzat în 2011 că a semnat cinci contracte prin care a acordat 2,7 milioane de lei unei companii la care era acţionat majoritar. ”Domnul Stancu GHEORGHE BUNEA, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a semnat un număr de 5 contracte, în valoare totală de 2.731.038,86 lei (fără TVA) – aproximativ 638.212 Euro (fără TVA), încheiate de către Consiliul Judeţean Brăila cu S.C. CONCIVIA S.A. (societate în cadrul căreia S.C. BURSAGRIROM S.A. este acţionar majoritar, iar domnul Stancu GHEORGHE BUNEA deţine calitatea de acţionar majoritar în cadrul S.C. BURSAGRIROM S.A.), încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.”, se arată în comunicatul ANI din 2011.

Şi acest dosar a avut termen tot marţi 17 iunie. Prin apărătorii săi Bunea Stancu a solicitat recuzarea completului de judecată asta în condiţiile în care dosarul este la al patrulea termen. Recuzarea înseamnă că Bunea Stancu doreşte un alt complet de judecată. Asta i-ar garanta o tergiversare generoasă a dosaraului probabil pănă în 2015. Motivul invocat pentru recuzare a fost acela că din complet făc parte judecătorii care au decis că baronul de Argeş , Constantin Nicolescu este incompatibil.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

2 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

3 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

4 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

5 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor