INCREDIBIL/ANAF a secretizat recuperarea prejudiciului de 60 milioane euro din dosarul lui Dan Voiculescu

Opinia publica nu va afla niciodata daca ANAF a recuperat pe deplin prejudiciul de 60 milioane euro din dosarul in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru spalare de bani, scrie Gandul.info. Intr-un raspuns oficial la cererea cotidianului, ANAF sustine ca aceasta procedura este secretizata, astfel ca cetatenii obisnuiti nu au voie sa afle daca suma cu care Voiculescu a pagubit statul va fi recuperata.

Gandul a formulat o cerere in baza legii 544/2001 privind accesul la informatii de interes public, in care solicitam ca ANAF sa explice cum decurge procedura de recuperare a prejudiciului din dosarul lui Dan Voiculescu.

Curtea de Apel a stabilit ca statul trebuie sa recupereze 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu si a dispus sechestru pe o serie de bunuri, precum cladirile in care functioneaza Antena 3, Antena Tv Group sau GRIVCO.

"In consecinta, in cererea noastra, am solicitat ANAF sa explice daca, spre exemplu, a incheiat contracte cu aceste entitati pentru inchirierea sediilor care acum au intrat in proprietatea statului. De asemenea, am solicitat sa ni se spuna daca au fost demarate procedurile de evacuare a societatilor care ocupa aceste sedii apartinand statului", scrie Gandul.

In replica, ANAF a transmis intr-un raspuns oficial ca toate aceste detalii sunt secrete, astfel ca presa si opinia publica nu au dreptul sa le afle. "Totodata, cu privire la furnizarea de informatii, altele decat cele publicate pe site-ul ANAF, mentionam ca, potrivit art. 11 alin. (2) din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si pct. 11.1 din H.G. nr. 1050/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala acestea sunt supuse", se arata in raspunsul ANAF.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!