INCREDIBIL/ANAF a secretizat recuperarea prejudiciului de 60 milioane euro din dosarul lui Dan Voiculescu

Opinia publica nu va afla niciodata daca ANAF a recuperat pe deplin prejudiciul de 60 milioane euro din dosarul in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru spalare de bani, scrie Gandul.info. Intr-un raspuns oficial la cererea cotidianului, ANAF sustine ca aceasta procedura este secretizata, astfel ca cetatenii obisnuiti nu au voie sa afle daca suma cu care Voiculescu a pagubit statul va fi recuperata.

Gandul a formulat o cerere in baza legii 544/2001 privind accesul la informatii de interes public, in care solicitam ca ANAF sa explice cum decurge procedura de recuperare a prejudiciului din dosarul lui Dan Voiculescu.

Curtea de Apel a stabilit ca statul trebuie sa recupereze 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu si a dispus sechestru pe o serie de bunuri, precum cladirile in care functioneaza Antena 3, Antena Tv Group sau GRIVCO.

"In consecinta, in cererea noastra, am solicitat ANAF sa explice daca, spre exemplu, a incheiat contracte cu aceste entitati pentru inchirierea sediilor care acum au intrat in proprietatea statului. De asemenea, am solicitat sa ni se spuna daca au fost demarate procedurile de evacuare a societatilor care ocupa aceste sedii apartinand statului", scrie Gandul.

In replica, ANAF a transmis intr-un raspuns oficial ca toate aceste detalii sunt secrete, astfel ca presa si opinia publica nu au dreptul sa le afle. "Totodata, cu privire la furnizarea de informatii, altele decat cele publicate pe site-ul ANAF, mentionam ca, potrivit art. 11 alin. (2) din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si pct. 11.1 din H.G. nr. 1050/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala acestea sunt supuse", se arata in raspunsul ANAF.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

4 Această scursură umană, senator PSD, i-a făcut un copil unei escorte și nu vrea să-l recunoască

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există