Iohannis a parcurs distanţa de la partid la Parlament pe bicicletă, însoţit de tineri şi parlamentari - VIDEO

Iohannis a parcurs distanţa de la partid la Parlament pe bicicletă, însoţit de tineri şi parlamentari - VIDEO

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a parcurs marţi după-amiază distanţa de la partid la Parlament pe bicicletă, într-un eveniment de campanie, alături de tineri şi parlamentari ai ACL, militând pentru ”deschiderea oraşelor pentru biciclişti”.

Iohannis a venit, îmbrăcat într-o ţinută lejeră, la Arcul de Triumf, unde s-a dat startul marşului, pe o bicicletă mountain bike luată cu împrumut.

El a fost întrebat dacă va rezista până la Parlament pe bicicletă, prin trafic. ”Rezist până la preşedinţie, fără probleme (...) Acuma, până la Parcul Izvor, or fi vreo 3-4 kilometri”, a răspuns Iohannis.

Înainte să se dea startul bicicliştilor, la acţiune a venit un pensionar doritor să-şi exprime susţinerea pentru Iohannis la alegerile prezidenţiale, motivând prin faptul că îl susţine pentru că este neamţ.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu , i-a spus bărbatului că prezidenţiabilul ACL nu este neamţ, ci român.

În acel moment pensionarul a insistat că Iohannis este neamţ, moment în care liderul PNL s-a interesat despre ce discută cei doi.

”Zice că sunteţi neamţ, de aia vă place”, i-a explicat Gorghiu lui Iohannis.

Nu. Pentru originea dumneavoastră. Pentru că am mai avut origini germane şi ne-a mers bine”, s-a explicat bătrânul.

Deci, cu alte cuvinte, e bine să ai origini sănătoase”, a replicat Iohannis, dându-i asigurări pensionarului că ACL va face ”lucruri ca lumea”.

După acest moment, prezidenţiabilul ACL s-a fotografiat alături de tinerii simpatizanţi, iar la momentul startului a mers între primii din coloana de biciclişti, fiind urmărit de camerele de luat vederi şi poliţia rutieră.

”Ce am făcut noi acuma este practic un simbol că vrem să deschidem oraşele pentru biciclişti, sper să înţeleagă cine trebuie să înţeleagă acest semnal. Eu vă încurajez pe toţi să folosiţi în continuare bicicletele şi cu siguranţă cu timpul şi oraşele noastre se vor potrivi mai bine pentru biciclişti. (...) Sibiul, recunosc, este mai biker-friendly, cum se spune, fiindcă aşa am vrut să fie şi aşa lucrăm de ani de zile să-l facem, dar lucrurile se pot rezolva relativ uşor. Inclusiv în Bucureşti, dacă există voinţa politică, se poate”, a declarat Iohannis la finalul traseului parcurs.

De asemenea, el a povestit că de când era copil până la vârsta de 30 de ani a mers numai pe bicicletă.

”Cred că la 4 ani am primit prima bicicletă şi de atunci până la 30 de ani am mers numai pe bicicletă, nu am mers cu maşina. Şi au fost perioade în care am mers distanţe mari cu bicicleta”, a spus liderul PNL.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro