Iohannis: Ciorbea, avocatul Guvernului, nu al Poporului

Iohannis: Ciorbea, avocatul Guvernului, nu al Poporului

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a afirmat duminică, la Digi 24, că Victor Ciorbea este avocatul Guvernului, nu al Poporului și că va trebui analizat dacă există posibilitatea unei plângeri penale împotriva acestuia.

"Este ceva între penibil și jenant. Evident că Avocatul Poporului poate să atace o OUG indiferent despre ce este vorba în ordonanță. (...) Este penibil, este jenant că acea persoană pusă pe poziția de Avocat al Poporului vine cu o astfel explicație neplauzibilă, jenantă. (...) Este avocatul Guvernului, este evident. Eu am crezut că este Avocatul Poporului, pus să vegheze ca inclusiv Guvernul să respecte Constituția. Se pare că dl Ciorbea a înțeles altfel rostul Avocatului Poporului", a spus Iohannis, comentând răspunsul Avocatului Poporului cu privire la OUG privind migrația aleșilor locali, caz în care și-a declinat competența.

El s-a declarat convins că OUG privind migrația aleșilor locali va fi declarată neconstituțională după alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă va face o plângere penală în cazul lui Victor Ciorbea, Klaus Iohannis a răspuns: "Va trebui să analizăm cu specialiștii dacă există această posibilitate, deocamdată trebuie să constatăm că Avocatul Poporului este avocatul Guvernului".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 Așa o fi?