Iohannis e ''FERM'': ''Am luat act cu OARECE nemulţumire''

Iohannis e ''FERM'': ''Am luat act cu OARECE nemulţumire''

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că mandatul României va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi, adăugând că nu este oportun şi nu este o soluţie să fie stablite astfel de cote şi că este nemulţumit de anunţul Comisiei Europene. "Am luat act cu oarece nemulţumire de anunţul Comisiei Europene", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că a discutat joi cu ministrul de interne care va participa la JAI, iar "mandatul lui este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii".

Iohannis a mai spus că decizia CE nu va duce la rezolvarea situaţiei.

"Nu considerăm că este oportun să vorbim despre cote obligatorii, calculate într-un mod foarte birocratic, contabiliceşte, aş putea spune, fără a consulta statele membre", a mai spus Iohannis.

De ce s-or fi repezit unii să titreze: Iohannis critică dur Comisia Europeană/Iohannis RESPINGE cotele obligatorii de refugiaţi propuse de CE/Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, joi, în termeni duri cotele de refugiați? 

Definiția lui OARECE

OARECÉ pron. nehot., adj. pron. nehot. (Pop.) l. Pron. nehot. Un lucru oarecare, neidentificat sau neprecizat mai îndeaproape. 2. Adj. pron. nehot. Ceva, oareceva; oareșice. ♦ (Adverbial) Puțin, câtva.

OARECÉ adv. v. cam, ceva, întrucâtva, nițel, oarecum, oareșicum, puțin.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...