Iohannis i-a tras două BOBÂRNACE lui Ponta

Iohannis i-a tras două BOBÂRNACE lui Ponta

Președintele Klaus Iohannis i-a tras miercuri două bobârnace lui Victor Ponta. A declarat că nu este de acord cu noul cod fiscal și a respins propunerea pentru ministerul transporturilor, pesedistul Mihai Fifor, de formație muzeograf și fost prședinte al Comisiei Nana. 

Presedintele Klaus Iohannis a respins miercuri propunerea premierului Victor Ponta privind numirea lui Mihai Fifor in functia de ministru al Transporturilor, invocand faptul ca acesta "nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor".

Klaus Iohannis, despre noul Cod Fiscal: Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca ar revolutiona finantele prin simpla reducere a unor impozite

Klaus Iohannis a facut apel la "prudenta" in ceea ce priveste noul Cod Fiscal, care a fost trimis spre promulgare presedintelui, avertizand ca o reducere de taxe "poate fi utila" doar daca nu pune in pericol sustenabilitatea finantelor publice.

Intr-un eveniment organizat la sediul Bancii Nationale a Romaniei, Klaus Iohannis a precizat ca analizeaza noul Cod Fiscal aprobat de Parlament "pentru a decide" daca il va promulga sau nu, dar a exprimat o serie de ingrijorari legate de acesta.

"Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca ar revolutiona finantele prin simpla reducere a unor impozite (...) Nu ar trebui sa ne preocupe doar scaderea taxelor, ci si maniera in care se face", a subliniat el, adaugand ca reducerea de taxe "poate fi utila fara sa puna in pericol sustenabilitatea finantelor publice, consolidata cu eforturi serioase" in ultimii ani.

Presedintele a avertizat ca, "in prag de an electoral", trebuie inteleasa "distanta dintre tentatia politica si realitatea economica", iar contextul actual si criza greaca impun "abordari prudente, responsabile pentru starea finantelor publice si echilibrele economice".

"Situatia Greciei e fara indoiala una cu adevarat dificila insa in ultima vreme prea des si parca prea nedrept problemele economice ale Greciei au fost trecute in contul monedei comune, al UE, chiar", in conditiile in care aceasta tara s-a bazat de decenii pe un model economic sustinut "prin deficite si datorie publica".

"Astfel de echilibre trebuie corectate profund iar economia arata ca solutii politice miraculoase nu exista", a mentionat acesta.

Comunicatul președintelui

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

De asemenea, Președintele României, a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului.

Reacția lui Ponta

"Eu m-am obişnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu, că şi Traian Băsescu respingea ca sa-şi facă ambiţia. A zis ieri că vom colabora instituţional. CCR a stabilit că are voie să respingă o dată. Orice altă propunere voi face va trebui să accepte. Mâine la Comitetul Executiv Naţional al PSD se va stabili cine va fi ministru. Sincer, nu credeam că ne întoarcem la vremurile lui Traian Băsescu. Dacă mă gândesc cine a fost ministru la Transporturi de la PNL... Fifor e de 100 de ori mai cinstit ca Ludovic Orban", a declarat Ponta.

Premierul a mai precizat că nu a discutat cu Iohannis, iar vestea respingerii lui Fifor a aflat-o din presă. Ponta spune că nu se va consulta cu preşedintele pentru noua propunere, ci doar cu liderii PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...