Iohannis MÂRÂIE la Ponta și la Guvern/Cardul de sănătate, un DEZASTRU. Ponta a fost DE CAPUL LUI în țările arabe

Iohannis MÂRÂIE la Ponta și la Guvern/Cardul de sănătate, un DEZASTRU. Ponta a fost DE CAPUL LUI în țările arabe

Klaus Iohannis a avut, la întoarcerea din Polonia, niște mârâieli la adresa Guvernului și a lui Victor Ponta. Iohannis a comentat implementarea cardului de sănătate, modificările la coduri și vizita lui Ponta la arabi.

Despre Coduri

Şeful statului a precizat că modificările propuse în Parlament la Codul Penal şi Codul de procedură penală sunt ”neavenite”.

”Am o părere foarte proastă despre aceste modificări iar aceeaşi părere evident că o au şi alţii care au exprimat înbrijorările în spaţiul public”, a adăugat Klaus Iohannis.

Şeful statului a continuat: ”Nu sunt de acord cu ele, mai simplu”.

”După părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa şi cu toată forţa”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Deputaţi ai PSD au iniţiat un proiect de modificare a Codului de Procedură Penală şi a Codului Penal, care prevede că măsurile preventive pot fi dispuse doar dacă există "probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că persoana a făcut infracţiunea".

Un număr de nouă deputaţi PSD- Gheorghe Bogdan, Marian Ghiveciu,Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec- şi unul de la minorităţi, Nicolae Păun au depus acest proiect, care se află la Senat.

 Despre cardul de sănătate

Iohannis a spus că Guvernul a pregătit prost implementareea programului privind cardul de sănătate, el menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este "un scandal public". "E o problemă reală, Guvernul a pregătit prost implementarea", a spus Iohannis, menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi.

"E un scandal public", a spus şeful statului.

Despre vizita lui Ponta la arabi

Victor Ponta a plecat ”pe cont propriu” în turneul pe care le-a efectuat în mai multe state arabe, şi că nu a discutat cu el, nr. Iohannis, în prealabil, adăugând că acesta l-a informat când a revenit în ţară că a avut ”nişte discuţii senzaţionale”.

Întrebat dacă a avut discuţii prelabile cu premierul înnainte de plecarea în turneul pe care l-a efectuat în mai multe state arabe, preşedintele a declarat: ”Primul-ministru, Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia. M-a informat după ce a revenit în ţară că a fost acolo şi că a avut nişte discuţii senzaţionale, nu ştim exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune”.

Klaus Iohannis a mai spus că ”este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui”.

”Probabil aşa a înţeles premierul Victor Ponta că trebuie să se întâmple politica externă”, a menţionat Iohannis.

Întrebat cum doreşte să regleze aceste dinsfuncţionalităţi între cele două instituţii, Iohannis a răspuns: ”Foarte simplu, nu solicit lucruri extraordinare şi nici complicate. Solicit lucruri pe care şi domnul prim-ministru ar putea să le facă. O discuţie lămuritoare, înainte, ar putea ajuta”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...