Ion Cristoiu, despre ce le făgăduieşte PONTA PENALILOR: "O să punem justiţia cu botul pe labe!"

Ion Cristoiu, despre ce le făgăduieşte PONTA PENALILOR: "O să punem justiţia cu botul pe labe!"

Ion Cristoiu spune că Victor Ponta este extrem de primejdios.

"E mult mai periculos decât toţi cei din PSD, pentru că are zâmbetul iliescist. Nu este genul de om care te înjură în direct, ca Traian Băsescu. Este foarte primejdios. Este o premieră în istoria post-decembristă, nici măcar Vadim Tudor nu a făcut asta. Este prima dată când un candidat îşi asumă raderea statului de drept. Pentru prima dată îşi asumă deschis ca program raderea justiţiei şi raderea presei", a spus jurnalistul Ion Cristoiu la REALITATEA TV.

Acesta a adus în discuţie cazul lui Constatin Nicolescu. "Domnul Constantin Nicolescu a fost declarat incompatibil printr-o sentinţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Premierul României, viitor candidat la preşedinţie, spune: sigur, dacă mă veţi alege pe mine, domnului Constantin Nicolescu i se va face dreptate. Cum adică i se va face dreptate? Ce le făgăduieşte penalilor viitorul preşedinte? Că, în momentul în care o să devină el preşedinte, nu va mai fi niciun corupt anchetat, pentru că justiţia va deveni, ca pe vremea lui Năstase, cenuşăreasă", a spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Cristoiu este de părere că opoziţia trebuie să-şi regândească strategia. "Victor Ponta şi-a asumat făţiş asta. Adică cum nu se vor mai da sentinţe? A doua chestiune, care scapă, este considerarea criticilor la adresa sa drept linşaj politic fascito-comunistoid. Teza lui este următoarea: trebuie să punem capăt acestui regim în care sunt voci critice şi în care justiţia a fost liberă. Îşi asumă făţiş într-un stat democratic raderea statului de drept. Victor Ponta şi-a asumat în cadrul candidaturii la preşedinţie acestă teză", a spus Ion Cristoiu.

Cât despre candidatura la alegerile prezidenţiale, Ion Cristoiu a spus că Victor Ponta este condamnat să candideze. "Pentru că dacă nu va candida va veni un alt candidat, adică Mircea Geoană!", a spus jurnalistul.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…