IPP invită principalii candidați la o dezbatere electorală

IPP invită principalii candidați la o dezbatere electorală

Institutul pentru Politici Publice (IPP) invită principalii candidați în alegerile prezidențiale la o dezbatere electorală înainte de primul tur, după un format utilizat în alte țări.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES, IPP propune ca această dezbatere să se desfășoare miercurea viitoare, la ora 19,00, la Palatul Parlamentului, iar la ea să participe șase candidați în ordinea intenției de vot din sondaje: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei.

IPP mai propune ca la dezbatere să fie patru moderatori și a adresat un apel televiziunilor care vor să transmită dezbaterea să desemneze câte un moderator. Fiecare dintre aceștia va modera o secțiune. Vor fi patru secțiuni tematice de 30 de minute, cinci minute pentru fiecare candidat.

"IPP susține importanța informării alegătorilor cu privire la viziunea candidaților în ce privește securitatea, politica externă și stabilitatea politică și economică a României în următorii cinci ani și, în acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidați să nu se eschiveze de a participa în confruntări electorale, mai ales când acestea se vor organiza într-un format eficient pentru ca alegătorii să poată extrage informațiile necesare pentru un vot avizat în alegerile prezidențiale 2014", se arată în comunicatul organizației.

Reprezentanții IPP își motivează demersul prin aceea că nu se prefigurează a se organiza o asemenea confruntare electorală între candidați.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite un text care ar trebui să dea de gândit talibanilor USR PLUS / Sau și despre acest om o să spună că este vâ…

2 Mircea Marian / Căutând o poză cu Tudorel Toader am dat peste acest moment istoric: delegația USR la discuții d…

3 Preotul Eugen Tănăsescu: „Nu-l scoateţi vinovat pe IPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi …

4 BBC / Unul din marile mistere ale biologiei a fost rezolvat

5 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…