ISIS revendică oficial ATENTATELE din Paris. Amenințări FĂRĂ PRECEDENT!

ISIS revendică oficial ATENTATELE din Paris. Amenințări FĂRĂ PRECEDENT!

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat sâmbătă atentatele de la Paris comise vineri noaptea și soldate cu 128 de morți și 250 de răniți, relatează AFP și Reuters. 

Într-o declarație oficială, gruparea jihadistă afirmă că opt luptători de-ai săi înarmați cu centuri cu explozibil și arme automate au dus la îndeplinire atacuri în diferite locuri din Paris, care au fost atent studiate.

Potrivit declarației citate, atacurile au avut ca scop să arate că Franța va rămâne o țintă a grupării jihadiste atât timp cât Parisul își continuă politicile actuale în Orientul Mijlociu.

Anterior, divizia de presă în limbi străine a grupării, Al-Hayat Media Centre, publicase un mesaj video în care le cere musulmanilor care nu pot ajunge în Siria să comită atacuri în Franța.

'Într-adevăr, vi s-a ordonat să luptați contra necredincioșilor oriunde îi găsiți — ce mai așteptați? Există arme și mașini disponibile și ținte gata de a fi lovite. Există chiar și otravă, așadar otrăviți apa și hrana a cel puțin unuia dintre dușmanii lui Allah', afirma în mesajul video un militant jihadist — care a fost identificat ca fiind Abu Maryam 'Francezul' — flancat de alți doi membri ai SI.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”