JIGODIILE care ne-au UMILIT/SCÂRNĂVIA de Şova a VOTAT

Votul în cazul Dan Şova a fost un moment pentru a evidenţia cine a votat pentru solicitarea procurorilor de încuviinţare a reţinerii şi arestării şi cine a blocat justiţia. 67 dintre senatori au votat „împotrivă”. Gândul.info a identificat din înregistrarea video 35 dintre ei. Aceştia votează împotrivă introducând bila neagră în urna albă şi bila albă în urna neagră. De asemenea, mulţi dintre senatorii puterii şi-au ascuns votul.
Spre exemplu, PSD, prin vocea lui Victor Ponta, a anunţat în mai multe rânduri că nu se vor împotriva niciunei cereri venită din partea justiţiei. Cele declarate au funcţionat perfect în timpul cererilor de arestare în cazul deputatei Elena Udrea. În cazul Şova, după cum s-a văzut în filmarea din plenul Senatului, mulţi social-democraţi au votat împotriva solicitării procurorilor, iar alţii şi-au ascuns votul. Liberalii au votat la vedere.

Cazul Dan Şova a arătat cum se poate impune voinţa de la partid şi în votul din Senat, chiar dacă oficial nimeni nu recunoaşte acest lucru. Nu mai puţin de 35 de senatori PSD, PC, PLR, UDMR şi UNPR, care apar pe imaginile video filmate de gândul, au votat împotriva solicitării venită de la procurori. Pe lângă cei 35, foarte mulţi pesedişti şi-au ascuns votul pentru a nu se putea observa cum au votat. PSD, PC, PLR şi UNPR, au majoritatea în Senat şi ar putea decide orice vot.

Urmăriţi mai jos cum şi-au ascuns votul senatorii puterii

 Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat pentru gândul că majoritatea aceasta se poate observa în cazurile unor legi organice, nu şi în cazul cererilor de arestare. În imaginile filmate de gândul se pot observa cum senatorii UDMR votează şi ei împotriva arestării preventive. Printre numele care au votat împotriva arestării preventive a senatorului Dan Şova se numără: Daniel Savu (PSD), Ion Toma ( liderul grupului UNPR), Verestoy Attila (UDMR), Cristiana Anghel (PC). Bineînţeles şi senatorul Dan Şova a votat împotriva cererii procurorilor.

Liberalii au anunţat că toţi senatorii lor au votat la vedere şi că vor contesta la Curtea Constituţională regulamentul Senatului. Problema reclamată constă în faptul că deşi în Constituţie se prevede că o solicitare este considerată aprobată dacă întruneşte majoritatea celor prezenţi, în regulamentul Senatului se prevede că solicitările trebuie să obţină jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova, din cele 151 de voturi exprimate fiind înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate. Votul a fost secret, cu bile.


Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documente


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar