Kelemen Hunor: UDMR nu ar vota legea amnistiei şi graţierii. Proiectul se află încă în Parlament

„Nu e vorba de gratieri, si eu am vorbit de cazul „Miko”. Nu e vorba de coruptie, e vorba de dreptul de proprietate si modalitatea de a incerca de a lua inapoi de la Biserica reformanta. Noi nu vom vota. Nu a existat o astfel de discuţie”, a arătat Kelemen Hunor, al B1 TV.

Legea este încă în Parlament

Proiectul de lege este într-un sertar, la comisia juridică de la Camera Deputaţilor. Deputatul PNL Alina Gorghiu a anunţat că liberalii doresc „să pună capăt şaradei legate de Legea amnistiei şi graţierii“, şi au cerut repunerea pe ordinea de zi a controversatului proiect de lege, cu scopul de a fi respins definitiv.

Marţea neagră a Parlamentului“ a rămas în conştiinţa publică ca ziua în care aleşii au vrut scoaterea infractorilor din închisoare şi acordarea unei superimunităţi parlamentarilor.

Deşi aceasta a fost scoasă de pe ordinea de zi în ultimul moment, ca urmare a scandalizării opiniei publice în decembrie, legea încă îşi mai găseşte ecou printre liderii politici. În martie, Victor Ponta l-a acuzat, în Parlament, pe Crin Antonescu că a insistat pentru adoptarea legii amnistiei şi graţierii. În replică, Antonescu susţine că social-democraţii au vrut cu dinadins legea. O discuţie dintr-un cadru restrâns al PSD ne arată, mai degrabă, că adevărul este undeva la mijloc.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!